ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ: Στην Υγεία αναμένονται δυσκολότερες ημέρες απ’ αυτές της πανδημίας

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας κρούουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Με κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη στελέχωση του ΕΣΥ είναι η αναβάθμιση του μισθολογίου και προτείνουν μια σειρά από κίνητρα για να γίνουν ελκυστικά τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Καταλήγουν λέγοντας ότι στην Υγεία αναμένονται δυσκολότερες ημέρες απ’ αυτές της πανδημίας…

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜΘ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου , βλέποντας την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει  τα  Νοσοκομεία της περιφέρειας.

  1. Υπενθυμίζουμε, ότι μέγιστη ευθύνη της πολιτείας είναι η στελέχωση του Συστήματος Υγείας με ιατρικό προσωπικό. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να αναβαθμιστεί το ιατρικό μισθολόγιο.
  2. Η Ελλάδα έδιωξε χιλιάδες ιατρούς στο εξωτερικό και οδηγείται ολοταχώς σε ιατρική ερημοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας .
  3. Προτείνουμε για πολλοστή φορά στο Υπουργείο Υγείας, να δώσει επιπλέον  κίνητρα ( φοροαπαλλαγές , στέγαση , μοριοδότηση , κλπ) έστω και την ύστατη στιγμή, για να γίνουν ελκυστικά  τα Νοσοκομεία της ακριτικής περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Είναι υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας , της 4ης ΥΠΕ, των Διοικητών των Νοσοκομείων, των εκλεγμένων βουλευτών και της Περιφέρειας ΑΜΘ, να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη στους πολίτες.

Καλούμε την ηγεσία του  Υπουργείου Υγείας  να συναντηθεί  άμεσα με τους προέδρους των  Ιατρικών Συλλόγων  Α.Μ.Θ. Στην αναδιοργάνωση του Συστήματος Υγείας δεν μπορεί να απουσιάζει η ιατρική κοινότητα.

Στην Υγεία αναμένονται δυσκολότερες ημέρες απ’ αυτές της πανδημίας».