ΕΡΓΑΣΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ – Εγκληματική πολιτική που δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο

“Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε το νέο αντεργατικό έκτρωμα στις επιτροπές της Βουλής, που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, ώστε να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.” τονίζει το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας, και προσθέτει πως παρά τα κροκοδείλια δάκρυα για τις καταστροφές και τις απώλειες ζωών και περιουσιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, αποδεικνύεται ότι μοναδική προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης – όπως και κάθε αστικής κυβέρνησης – είναι το πώς θα συνεχίζουν να διασφαλίζουν με τους ευνοϊκότερους όρους, τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

“Αυτή η εγκληματική πολιτική δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας.

Η κυβέρνηση όμως και οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει το νέο τους έγκλημα. Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας, της δουλειάς και των δικαιωμάτων μας.

Η συσπείρωση στο Σωματείο μας. Ο αγώνας με επίκεντρο τις ανάγκες μας είναι μονόδρομος. Αυτός ο προσανατολισμός μας έχει δώσει αποτελέσματα, νίκες. Μας έχει ξεφορτώσει βάρη από τις πλάτες μας, μας βοήθησε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Από όλους αυτούς, εμείς γνωρίζουμε καλύτερα ποιο είναι το δικό μας καλό και το δικό μας συμφέρον. Και με τον αγώνα μας θα επιβάλλουμε να γίνει και πραγματικότητα!” σημειώνεται απο το σωματείο.