ΕΡΓΑΣΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Καβάλας: Δεν ζούμε για να δουλεύουμε,δουλεύουμε για να ζούμε

Δεν ζούμε για να δουλεύουμε!  δουλεύουμε για να ζούμε” αναφέρει το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων ν. Καβάλας

“Το νέο αντεργατικό τερατούργημα που κατέθεσε η κυβέρνηση έχει στόχο να εντατικοποιήσει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και να γιγαντώσει την ευελιξία του εργάσιμου χρόνου προς όφελος της εργοδοσίας. επισημάινουν και προσθέτουν:

Ανοίγει τον δρόμο νόμιμα πλέον για  την κατάργηση του πενθήμερου, την κατάργηση του διαλείμματος στη δουλειά, την πολλαπλή απασχόληση και νέες μορφές συμβάσεων ευέλικτης και μερικής απασχόλησης, φέρνοντας νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων για να μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με πληθώρα αντεργατικών επιλογών.

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ :

 • Εισάγει συμβάσεις ακόμα και μηδενικών ωρών, που σημαίνει δουλειά όποτε και για όσο θέλει ο εργοδότης, χωρίς να ξέρεις πόσο ή αν θα πληρωθείς κάθε μήνα!
 • Συμβάσεις μηδενικής / ελάχιστης ώρας
 • Περίοδο «δοκιμής» για τους εργαζόμενους για 6 μήνες, και απόλυση σε αυτό το διάστημα χωρίς αποζημίωση!
 • Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες για 3ωρη απασχόληση, για ειδοποίηση για δουλειά ακόμα και 24 ώρες πριν, μια ζωή λάστιχο για τους εργαζόμενους!
 • ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, με την εισαγωγή βαρύτατου προστίμου και ποινής φυλάκισης.
 • Εμεση παράταση του εργάσιμου βίου μέχρι τα 74 για τους χιλιάδες που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη

Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο Σύμβαση μηδενικής/ελάχιστης ώρας σημαίνει π.χ. ότι η εργαζόμενη στο εμπόριο θα είναι ακόμα πιο «ευέλικτη» μπροστά στα εμπορικά events που πολλαπλασιάζονται.

Να μετατρέπονται σε εργαζόμενους μιας χρήσης μπροστά στις Λευκές Νύχτες, στις Μαύρες Παρασκευές και στις Μπλε Δευτέρες.

Με αυτές τις συνθήκες να δίνει την ¨ελευθερία¨ στους εργαζόμενους να απασχολούνται σε παραπάνω από ένα εργοδότη για να βγει το 13ωρο! Την ένταση της εκμετάλλευσης την αναφέρουν ως «πραγματική ζωή». Ισχυρίζονται ότι ο σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς και ο αξιοπρεπής μισθός είναι «παρωχημένη κατάσταση», εμπόδιο στην ανάπτυξη των ιερών καπιταλιστικών κερδών που οι εργαζόμενοι πρέπει να θυσιάζουν τα δικαιώματά τους.

 Έτσι ομολογεί ότι με 800€ το μήνα μέσο μισθό και την ακρίβεια να «τσακίζει κόκαλα», για να ζήσει μια εργατική οικογένεια που έχει παιδιά, πρέπει οι δυο ενήλικοι γονείς να δουλεύουν 26 ώρες το 24ωρο!

Κανένας συμβιβασμός με τον εργατικό Μεσαίωνα και τη σύγχρονη σκλαβιά!

Όλοι στα σωματεία μας! Όλοι στον αγώνα!

Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να στείλουμε στον αγύριστο τους νόμους που ετοιμάζουν μια νέα κόλαση για τις ζωές μας. Μόνο αυτό φοβούνται κράτος και εργοδότες, για αυτό και φέρνουν νέους κατασταλτικούς νόμους.

Το συλλαλητήριο της ΔΕΘ να είναι ένας μεγάλος σταθμός στον αγώνα μας:

 • Για ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς
 • Για 35ωρο – 7ωρο-5νθημερο.
 • Για την προστασία της υγείας μας στους χώρους δουλειάς
 • Για την εξασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας
 • Για να μην πάει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
 • Για πραγματικά ποιοτική δημόσια και δωρεάν Υγεία
 • Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, για την κατάργηση των έμμεσων φόρων και χαρατσιών, φτηνό ρεύμα για τον λαό.

Ελπίδα μας είναι η οργάνωση, ο αγώνας, η συσπείρωση στα σωματεία μας, η διεκδίκηση των δίκιων μας, των σύγχρονων αναγκών μας.

 • Είναι ο σίγουρος δρόμος που έφερε αυξήσεις σε χώρους δουλειάς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε χώρους και κλάδους.
 • Είναι ο μόνος τρόπος που καταφέραμε να σώσουμε τα σπίτια των φτωχών οικογενειών, για να μην μείνουν στο δρόμο.
 • Είναι η πιο ρεαλιστική επιλογή για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας, για να μην ζήσουμε όλη μας τη ζωή στο φόβο της ανεργίας, της φτώχειας, της δουλειάς μέχρι τον τάφο.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ!

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 17:30,