ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Καβάλα 19ος σταθμός του Αναπτυξιακού Προγράμματος Special Olympics Hellas

Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, αποτελώντας τον 19ο σταθμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος, που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς, για την σωματική και ψυχική ευεξία ατόμων με νοητική αναπηρία και την ένταξή τους με γόνιμο τρόπο στην κοινωνία, μέσω του αθλητισμού.

Το Τοπικό Πρόγραμμα Special Olympics Καβάλας, θα εγκαινιαστεί με την υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ. κ. Διονύσιου Κοδέλλα, και του Δημάρχου Καβάλας κ. Θεόδωρου Μουριάδη, την Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα 19:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Παράλληλα, θα υπογραφεί Συμφωνητικό Συνεργασίας με το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Π.Ε. Καβάλας με τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Οσταδάκη.

Κατά την επίσκεψή της στην Καβάλα, το διάστημα 9 με 11 Μαΐου, η Ομάδα των Special Olympics Hellas έχει προγραμματίσει μια σειρά επισκέψεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, φορείς ειδικής αγωγής και δομές υποστήριξης ΑμεΑ, συνοδεία της Συντονίστριας του Προγράμματος και των προπονητών που θα αναλάβουν το σημαντικό έργο, να βοηθήσουν τους αθλητές να αναπτύξουν το σώμα και το πνεύμα τους μέσω του αθλητισμού.

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Special Olympics, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μέσα από τον αθλητισμό, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες που ενθαρρύνουν και σέβονται τη διαφορετικότητα και διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Μετά την Καβάλα, απομένουν δύο ακόμη μεγάλες πόλεις της χώρας, για να ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος κύκλος του σπουδαίου και σημαντικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Special Olympics Hellas, με το οποίο θα έχουν καλυφθεί συνολικά 21 πόλεις ανά την Ελλάδα.