Κύριε Μητσοτάκη καλώς ήρθατε στην πόλη των ομαδικών απολύσεων

Υπό δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας και του Λιμενικού, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καβάλα.

Μπορεί στη σύντομη τοποθέτηση του o κ. Μητσοτάκης να εμφανίστηκε βέβαιος για την επικράτηση του κόμματος του στις εκλογές τονίζοντας με έμφαση ότι «σε 23 μέρες θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί», ωστόσο η υποδοχή που του επιφύλαξαν νωρίτερα οι απολυμένοι εργαζόμενοι του Εργοστασίου Λιπασμάτων και της Καβάλα Oil περιλάμβανε φωνές και γιουχαϊσματα.

Με το που έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω απο το καφέ όπου επρόκειτο να μιλήσει, οι απολυμένοι “Καλως ήρθατε στην πόλη των ομαδικών απολύσεων, είπε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των πρώην εργαζομένων του εργoστασίου Λιπασμάτων Νίκος Βογιατζίδης. “Είχαμε ξανασυναντηθεί στην Ξάνθη. Αμέσως μετά την συνάντηση μας, και παρά την δέσμευση σας οτι θα ασχοληθείτε ο ίδιος με ένα θέμα που γνωρίζετε καλά, προχωρήσαν οι ομαδικές απολύσεις.”

Επίσης αναφέρθηκε στην πληθώρα παρένθετων εταιριών στο εργοστάσιο, οι οποίες με βάση τα όσα είπε και ο κ. Τσακλόγλου στην Βουλή, δημιουργούν χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. “Και είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Εργασίας, δεν έχει προβεί σε κανέναν έλεγχο γι’ αυτά που έχουμε καταγγείλει, δεν έχει βγει συνυπαιτιότητα για τις καινούργιες εταιρείες που δημιουργούνται. Οι απολύσεις έχουν ακυρωθεί απο τα Δικαστήρια και περιμένουμε πραγματικά να δράσετε και να μην ξανασυμβούν τέτοια τραγελαφικά πράγματα”.

Η απάντηση που πήρε απο τον πρωθυπουργό ήταν: “Όπως είπατε η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και εμείς θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Απο εκεί και πέρα δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα την συγκεκριμένη περίοδο. Γνωρίζω καλά την υπόθεση. Γνωρίζετε πως περίπλοκη είναι. Γνωρίζετε πως με νομοθεσία άλλης κυβέρνησης έγιναν αυτά που συνέβησαν. Θα μπορέσουμε να τα δούμε μετά τις εκλογές. Ένα μπορώ να σας πω. Απο την στιγμή που υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που σας δικαιώνουν θα σεβαστούμε απόλυτα τις αποφάσεις αυτές.”

Από την πλευρά των πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, ο Μανώλης Κελαϊδάκης, κατέθεσε την απόφαση δικαίωσης των 190 απολυμένων σε οτι αφορά την επίσχεση εργασίας που έκαναν για να κρατήσουν ασφαλή τον κόλπο της Καβάλας.

“Η Energean έχει φέρει εργαζόμενους απο την Ρουμανία για να αντικαταστήσει τους έλληνες εξεδικευμένους . Δεν λειτουργούν τα Πετρέλαια εδω και 16 μήνες. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι ξεκάθαρες και παρόλα αυτά η εταιρεία λέει ότι έχει κάλυψη απο την κυβέρνηση και θα προχωρήσει” του επισήμανε επίσης. Στο σημείο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε λέγοντας του ότι “αυτό δεν υφίσταται”.

Δείτε το σχετικό video: