ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιμετώπιση πυρκαγιών στην Π.Ε. Καβάλας – Έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων των φορέων

Συγκλήθηκε και συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω των Δασικών Πυρκαγιών».

Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν και η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων των φορέων, πράγματα που δυσκολεύουν το έργο τους. Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, στη συνέχεια, θα ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τέθηκαν οι προτεραιότητες που θα πρέπει διεξοδικά να απασχολήσουν τις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων των Δήμων, ενώ συζητήθηκαν και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τον χειρισμό π.χ. της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά την αντιπυρική περίοδο.

Στο τέλος, πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, το Σ.Ο.Π.Π. ενέκρινε την εισήγηση του Προέδρου του και παρείχε την εξουσιοδότηση για την έκδοση αποφάσεων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ ΠΕ Καβάλας, κ. Πολίτης Αλέξης, παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής Διοικητής ΠΥ ν. Καβάλας Αντιπύραρχος Μανδρανής Κυριάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αρχέλαος Γρανάς, ο Προϊστάμενος της Δνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ κ. Χουβαρδάς Κων/νος, οι Αντιδήμαρχοι για θέματα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θάσου κ. Πυρήνας Ευστράτιος, Δήμου Παγγαίου κ. Νέζας Αθανάσιος, Δήμου Νέστου ο κ. Βλάχος Δημήτριος, από τον Δήμο Καβάλας ο υπεύθυνος για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Μουμτσής Γεώργιος, ο Προϊστάμενος του τμ. Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καβάλας κ. Σταύρος Κιβράκης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, καθώς επίσης εκπρόσωποι Υπηρεσιών που αποτελούν τακτικά μέλη του ΣΟΠΠ ΠΕ Καβάλας και φορείς της ΠΕ Καβάλας και ΠΕ Θάσου που προσκλήθηκαν.

Σχετικά με το θέμα των πυρκαγιών κατά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα καθώς επίσης και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο καθένας, ούτως ώστε να είναι σε ετοιμότητα κατά τη νέα αντιπυρική περίοδο (Μάιος έως και Οκτώβριος 2023).