ΕΡΓΑΣΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόστιμο της Εφορίας στο Σωματείο Συνταξιούχων του Δημοσίου Καβάλας!

Η Εφορία επέβαλε πρόστιμο 100,00 € στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων του Δημοσίου στην Καβάλα, τον οποίο μάλιστα κατατάσσει στις επιχειρήσεις στην σχετική αλληλογραφία της, γιατί «υπέβαλε (ο Σύνδεσμός) εκπρόθεσμα καταστάσεις φορολογικών στοιχείων….» που αφορούν στο έτος 2017.

Σε επιστολή-έγγραφο του Συνδέσμου προς την Εφορία τονίστηκε ότι ο Σύνδεσμος δεν είναι επιχείρηση αλλά Συνταξιουχικό Σωματείο, το οποίο όπως τονλιζεται απο την διοίκηση του σωματείου, “αγωνίζεται για τα δίκαια δικαιώματα των συνταξιούχων που καταπάτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα μετά από το 2012 που οι συντάξεις μας υπέστησαν περικοπές περισσότερες από είκοσι.

Τονίστηκε επίσης ότι τα έσοδα του Συνδέσμου μας προέρχονται αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών μας, αφού η πολιτεία από το 2018 και μέχρι σήμερα, δεν μας αποδίδει παράνομα τα 0,20 € που παρακρατούνται από τη μηνιαία μισθοδοσία όλων των συνταξιούχων, χρήματα που προορίζονται για τις λειτουργικές δαπάνες και δράσεις των σωματείων.

Τέλος σημειώσαμε στην επιστολή-έγγραφο μας ότι ενώ από τη μία εντείνεται η φοροληστεία στο λαό συνολικά και στους συνταξιούχους ειδικά, από την άλλη έχουμε: Α. τον «αναβαλλόμενο φόρο» που από κοινού ψήφισαν το 2014 η ΝΔ, το 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ, και με συμπληρώσεις το 2021 ξανά η ΝΔ, που εξασφαλίζει τη φοροασυλία των τραπεζών (απαλλάσσει από φόρους προβλέποντας τον συμψηφισμό τους με τα κέρδη που θα έχουν… κάποια στιγμή στο μέλλον) και Β. το νέο «συνυποσχετικό» για την «εθελοντική» φορολογία των εφοπλιστών, που συμφωνήθηκε (με νόμο που ψηφίστηκε στις 06/12/2022) μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΔ και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Κατόπιν των ανωτέρω απαιτήσαμε τη διαγραφή του προστίμου που μας επιβλήθηκε.

Ωστόσο δεν κατορθώσαμε να πείσουμε ότι το Σωματείο μας δεν είναι ΜΕΓΑΛΗ επιχείρηση και γι’ αυτό δεν αποφύγαμε το πρόστιμο.

ΥΓ: Αν ήμασταν μεγάλη επιχείρηση ή μεγάλη ΠΑΕ, θα γινόταν η διαγραφή του προστίμου, όπως άλλωστε γίνεται διαγραφή τεράστιων ποσών σε μεγαλοεπιχειρηματίες…..”