Παράταση μιας εβδομάδας για το δρομολόγιο του τρένου Δράμα-Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι δεν πήραν γραπτές διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια.

Ενώ επρόκειτο το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης – Δράμας να ξεκινήσει κανονικά χθες Τετάρτη, εντούτοις ανακοινώθηκε παράταση μιας εβδομάδας, τουλάχιστον για το υπεραστικό επιβατικό τρένο. Να σημειωθεί ότι τα εμπορικά τρένα μπορούν να κινούνται κανονικά στη γραμμή, καθώς το πρόβλημα της βραδυπορίας δεν τα ενοχλεί.

Έτσι, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση, γίνεται γνωστό ότι, τα υπεραστικά επιβατικά τρένα, που θα εκτελούσαν δρομολόγια στα τμήματα «Θεσσαλονίκη – Δράμα» και «Θεσσαλονίκη – Φλώρινα» φαίνεται πως θα ξεκινήσουν σε μία εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν θέσει ζητήματα ασφάλειας για τα συγκεκριμένα τμήματα του δικτύου.

Σύμφωνα με τον Κώστα Γενηδούνια, πρόεδρο μηχανοδηγών της Hellenic Train, ορισμένα από τα δρομολόγια που έχουν ανακοινωθεί δεν θα πραγματοποιηθούν καθώς οι εργαζόμενοι δεν πήραν τις γραπτές διαβεβαιώσεις που ζήτησαν για να επιστρέψουν στο τιμόνι των συρμών. «Τα δρομολόγια θα αρχίσουν στα σημεία που δεν έχουμε εκφράσει ενστάσεις εμείς οι μηχανοδηγοί και σε όλα τα κομμάτια που δεν υπάρχουν στα 9 σημεία στην επιστολή που δώσαμε στη δημοσιότητα. Υπάρχει η δική μας ένσταση για την γραμμή Πλατύ – Φλώρινα, στη γραμμή προς Στρυμόνα, Σέρρες – Δράμα, και υπάρχει και ένσταση δική μας που αφορά το κομμάτι των επικοινωνιών μέσα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα».

Σύμφωνα με τον κ. Γενηδούνια, «δεν έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις και θεωρούμε ότι για την γραμμή Πλατύ – Φλώρινα και Σέρρες – Δράμα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις ισόπεδες διαβάσεις, με βραδυπορίες και με τις επικοινωνίες. Αυτό που γίνεται προσπάθεια να λυθεί είναι με τις επικοινωνίες». Οι εργαζόμενοι ζητούν πλήρη επικοινωνία με το σύστημα GSM-Railways, που είναι ένα διεθνές πρότυπο ασύρματων επικοινωνιών στον σιδηρόδρομο.