Στην απεργιακή συγκέντρωση της Καβάλας βρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Καβάλας βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή. 

Τον Δ. Κουτσούμπα συνόδευαν ακόμα οι Ζ. Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κλάδης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας Περιοχής της Οργάνωσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ και Κ. Κουκούλας, γραμματέας της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ.  

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:

«Σήμερα, στον 21ο αιώνα, ο εκσυγχρονισμός που αναζητά και παλεύει ο ελληνικός λαός, η νεολαία και το κίνημά τους είναι η ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών κοινωνικών αναγκών. Και όχι ο εκσυγχρονισμός της “συντεχνίας” των ιδιωτικών εταιρειών, των επενδυτών, των μεγαλοεργολάβων, του κέρδους και της αρπαχτής, της ρεμούλας, που υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση και υπηρέτησαν και όλες οι κυβερνήσεις οι προηγούμενες, οδηγώντας τον ελληνικό λαό στις ματωμένες ράγες του ολέθρου.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις σήμερα, οι απεργιακές συγκεντρώσεις είναι μεγάλες σε όλη την Ελλάδα. Δυνατός λαός, δυνατό εργατικό λαϊκό κίνημα, δυνατό το ΚΚΕ!». 

Ελπιδοφόρο αυτό που γίνεται στον ελληνικό λαό

Στη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας», Μ. Κελαϊδάκη, και συζήτησαν για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην περιοχή και την τραγωδία στα Τέμπη. Κατά τη συζήτησή τους ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:

«Δυστυχώς, έπρεπε να υπάρξει αυτή η μεγάλη τραγωδία, η ανείπωτη τραγωδία, με το χάσιμο τόσων συνανθρώπων μας, κυρίως παιδιών, νέων ανθρώπων στα Τέμπη, για να αφυπνιστούν γενικότερα συνειδήσεις.

Το ελπιδοφόρο είναι αυτό που γίνεται μέσα στον εργαζόμενο λαό, μέσα απ’ τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, που έχουν ταξικό προσανατολισμό και παλεύουν και που τα λέγανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, προειδοποιούσαν. Όπως κι εσείς προειδοποιούσατε εδώ στα πετρέλαια, άλλα Σωματεία της Καβάλας, άλλοι φορείς σε όλη την Ελλάδα, αλλά τα αυτιά τους ήταν κλειστά. Απ’ “το ένα αυτί μπαίναν στους κυβερνώντες, απ’ το άλλο τους βγαίναν”. Είτε της ΝΔ, η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια ή οι προηγούμενες που ήταν μαζί με το ΠΑΣΟΚ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς στη Βουλή ξέρετε πολύ καλά ότι τα είχαμε αναδείξει όλα αυτά. Είχαμε προειδοποιήσει για ένα μεγάλο δυστύχημα, για μια τραγωδία μεγάλης έκτασης στους σιδηροδρόμους, αλλά και σε άλλους τομείς και κλάδους της οικονομίας.

Τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα, πρέπει να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο. Και δυστυχώς κρύβουν τις ευθύνες. Τώρα βλέπετε μιλάνε όλοι, όλα τα πολιτικά κόμματα για διαχρονικές ευθύνες, ότι έχουν ευθύνες, ζητάνε συγγνώμη όλοι. Αλλά, ξέρετε, από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο, λέει ο ελληνικός λαός κι έχει απόλυτα δίκιο. Διότι δεν πάνε να εξηγήσουν ποιες είναι οι ευθύνες, ποιες είναι οι αιτίες. Βλέπουν μόνο την ευθύνη του σταθμάρχη, όχι ότι δεν έχει ευθύνη ο καθένας και προσωπική ευθύνη και προσωπικά λάθη και αδυναμίες και ελλείψεις και διάφορα που γίνονται, χωρίς πιστοποιήσεις, χωρίς ειδίκευση, όλα αυτά που γίνονται. Αλλά ποιος φταίει, ποιος τα δημιουργεί αυτά; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις σε προσωπικό; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις σε ηλεκτροδότηση, σε σηματοδοτήσεις; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις στο να δίνονται σε εταιρείες αβέρτα ή να υπάρχει απ’ την άλλη μεριά ένα κράτος παρωχημένο, καταστροφικό, εχθρικό για τον λαό και τους εργαζόμενους; Σ’ αυτά δεν απαντάνε, διότι αυτοί τα διαχειρίστηκαν, αυτοί τα έφτιαξαν, αυτοί ψήφισαν τους νόμους και οι σύμμαχοί τους στην ΕΕ. Αυτή είναι η κατεύθυνση και η γραμμή δυστυχώς.

Άρα, πρέπει να αλλάξουμε άρδην ορισμένα πράγματα, ριζικά, πρέπει να αλλάξουν εκ βάθρων. Και στις μεταφορές αλλά και σε όλη την οικονομία, στην κοινωνία. Το ΚΚΕ είναι εδώ, εξακολουθεί να είναι, να παλεύει, να συμπαραστέκεται και στον δικό σας αγώνα, στους αγώνες όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων».