ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ- Τριήμερο πένθος με μεσίστιες τις σημαίες και αναβολή εκδηλώσεων

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο πρωθυπουργός για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ● Τροποποίηση του προγράμματος εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής “Η εξόντωση των Εβραίων της ΑΜΘ – 80 χρόνια από το ολοκαύτωμα στην Τρεμπλίνκα”

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στο συλλογικό πένθος για τους αδικοχαμένους συμπατριώτες μας από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε να συμμετάσχει στο τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τροποποιώντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής “Η εξόντωση των Εβραίων της ΑΜΘ – 80 χρόνια από το ολοκαύτωμα στην Τρεμπλίνκα”. Παράλληλα, με εντολή του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, οι σημαίες στο Δημαρχιακό Μέγαρο, την πλατεία Ηρώων, το Φρούριο και τη Μεγάλη Λέσχη, θα πνέουν μεσίστιες μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023.

Αναλυτικά, οι τροποποιήσεις που αποφασίστηκαν για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του τριημέρου (1-3/3/23), σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, έχουν ως εξής:

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις της Τετάρτης (παρουσίαση βιβλίου “Η κόλαση της Τρεμπλίνκα”) και της Πέμπτης (βράβευση μαθητών για τον διαγωνισμό έκθεσης “Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Καβάλας”), οι οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης. Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των παραπάνω εκδηλώσεων, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ “Οι Εβραϊκές κοινότητες της ΑΜΘ”, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 3 Μαρτίου, θα γίνει την επόμενη μέρα (4/3).

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου 4 Μαρτίου (υπογραφή του καταστατικού για τη δημιουργία Δικτύου Πόλεων κατά του Αντισημιτισμού και της Διασποράς φυλετικού μίσους) και της Κυριακής 5 Μαρτίου 2023 (μνημόσυνο – πορεία μνήμης – ομιλίες στο μνημείο του Ολοκαυτώματος), θα πραγματοποιηθούν κανονικά και σύμφωνα με όσα αναφέρει το επίσημο πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας.

Οι Εκθέσεις φωτογραφίας, που εγκαινιάστηκαν το απόγευμα Τρίτης (28/2), στο Ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης, θα λειτουργήσουν από το Σάββατο 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00.