ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΥΜΠΑΝΗΣ: “Θα δώσουμε τον αγώνα απο κοινού στο νομό Καβάλας

“Αποτελεί τεράστια τιμή και ευθύνη για μένα η πρόταση που μου έγινε να είμαι υποψήφιος στον νομό Καβάλας στις επικείμενες εθνικές εκλογές, μαζί με ανθρώπους που πιστεύουν βαθιά στις προοδευτικές αξίες.” αναφέρει ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης σχετικά με την υποψηφιότητα του ως βουλευτή Καβάλας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

“Ευχαριστώ θερμά τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πρόταση και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.

Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη αυτή, για να δώσουμε την εκλογική μάχη με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και πίστη στο συλλογικό μας όραμα.

Οι επικείμενες εκλογές είναι ίσως οι πιο σημαντικές για το μέλλον της χώρας από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη περίοδο της διακυβέρνησης έβγαλε τη χώρα από την πολυετή κρίση, άφησε γεμάτα ταμεία για να μη χρειαστεί η χώρα να ξαναμπεί σε δημοσιονομικές περιπέτειες.

Έθεσε τις βάσεις και τα θεμέλια για μια οικονομία και κοινωνική πολιτική που μπορεί να ενισχύσει τους εργαζόμενους αλλά και να δώσει προοπτική στη νέα γενιά.

Αυτή τη νέα γενιά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέτρεψε τις προσδοκίες και τα όνειρά της και την πιέζει καθημερινώς σε μια δυστοπία.

Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποθηκεύει το μέλλον όλων μας.

Η διάλυση της κοινωνίας επιταχύνθηκε, οι κοινωνικές ανισότητες αυξήθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα να έχουμε τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου, από τους πολλούς στους λίγους, των τελευταίων 40 χρόνων.

Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη συστηματική υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.

Η ΝΔ εχει μεταμορφωθεί σε φυτώριο από Πάτσηδες και golden boys, ενώ υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που χρηματοδοτεί αδρά με δημόσιο χρήμα και τους έχει παραδώσει την οικονομία, την υγεία και τις υποδομές της χώρας.

Δεν διστάζει να υποβαθμίσει ακόμα και την ποιότητα του πολιτεύματος.

Σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε να αποφασίσουμε για τη καθημερινότητα που θέλουμε.

Θέλουμε αξιοπρέπεια στην εργασία με μια δίκαιη αύξηση μισθών και όχι επιβίωση με κάθε λογής pass και καλάθια νοικοκυριού.

Θέλουμε προστασία πρώτης κατοικίας, αγροτικής γης και επαγγελματικής στέγης με δίκαιη ρύθμιση χρεών και όχι Πάτσηδες και κοράκια των funds.

Θέλουμε τη νέα γενιά στη πρώτη γραμμή της πραγματικής για όλους ανάπτυξης, με την παράλληλη ενίσχυση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και όχι την εγκατάλειψη και την ερημοποίηση της υπαίθρου και των αστικών κέντρων προς το εξωτερικό.

Θέλουμε τη 13η σύνταξη και αναδρομικά για τους συνταξιούχους και όχι την κοροϊδία που βλέπουμε σήμερα.

Θέλουμε να μπει ένα ταβάνι στις τιμές της ενέργειας με επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και όχι ανεξέλεγκτους λογαριασμούς και σπίτια δίχως ρεύμα.

Θέλουμε καλά και προσιτά οικονομικά τρόφιμα για όλους, με αξιοπρεπή εισόδημα για τους παραγωγούς μας στη γεωργία, με ελέγχους ενάντια στην αισχροκέρδεια και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Θέλουμε να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και της παιδείας

Θέλουμε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης που θα εξασφαλίζει σε όλους αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και δικαιοσύνη.

Για αυτές τις μάχες επέλεξα να είμαι υποψήφιος. Στο πλευρό του κόσμου της εργασίας, των ανθρώπων της παραγωγής, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους νέους και νέες.

Για να εκπροσωπήσω στη Βουλή τους πολίτες του νομού Καβάλας που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον. Με οδηγό και πυξίδα το όραμα και το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε απο κοινού, στο νομό Καβάλας και σε όλη τη χώρα, διότι η χώρα έχει ανάγκη τη σταθερότητα με προοδευτική κυβέρνηση και με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα την επομένη των εκλογών.”