ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΧΩΡΙ

Κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Καβάλας του ΚΚΕ, με τον γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής, Κώστα Κουκούλα, τον δημοτικό σύμβουλο Καβάλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Χρήστο Ποτόλια και το στέλεχος του Κόμματος, Βαγγέλη Φρυδά, βρέθηκε στο Ποδοχώρι, στον κόμβο του αγώνα των αγροτών της περιοχής. Στο χώρο παραβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Μιχάλης Διαμαντόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Θόδωρος Συμεωνίδης, στελέχη του ΚΚΕ και οργανικό κομμάτι των αγωνιζόμενων αγροτών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συνομίλησε με τους αγρότες που βρίσκονται στο Ποδοχώρι, με εκλεγμένους συμβούλους και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου.

Ενημέρωσαν για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του Κόμματος για τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και δήλωσαν την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα που έχει η αγροτιά που παλεύει σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, «έφτασαν» τα νέα για την αστυνομοκρατία και την απαράδεκτη επίθεση στους αγρότες στην Καρδίτσα, που, όπως επισημάνθηκε από το κλιμάκιο του ΚΚΕ, δείχνει το πραγματικό πρόσωπο των κυβερνήσεων απέναντι σε κάθε κομμάτι του λαού που διεκδικεί το δίκιο του.

Αναφέρθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα -προβλήματα επιβίωσης- που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Παγγαίου, αφού, μαζί με το αυξημένο κόστος παραγωγής και τα τεράστια ζητήματα διάθεσης της σοδειάς τους, έρχονται αντιμέτωποι με τις μεγάλες καταστροφές των τελευταίων χρόνων. Δήλωσαν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να λείψει κανείς από τον αγώνα, που έφτασε να αφορά το να μείνουν στα χωριά και τη γη τους, να έχουν εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες τους. Γι’ αυτό άλλωστε ενώνονται κι οργανώνονται. Κάλεσαν σε στήριξη τους εργατικούς – λαϊκούς φορείς της πόλης.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ μοίρασε την πρόσφατη απόφαση της ΚΕ για τις εξελίξεις και τη μάχη των εκλογών, όπως και σχολιασμό της Τ.Ε. Καβάλας για την κοροϊδία και τα ψίχουλα που τάζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού. Κάλεσε τους αγρότες να αξιοποιήσουν την πείρα τους, την ίδια τη ζωή τους, τόσο για το ρόλο και τις πολιτικές των κομμάτων που κυβέρνησαν και διεκδικούν ξανά, σαν παλιοί και νέοι «σωτήρες», την ψήφο τους, όσο και για τη σημασία να ενισχυθεί το ΚΚΕ, να έχουν μεγαλύτερη στήριξη και δύναμη οι ίδιοι οι αγώνες και τα αιτήματά τους.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις επόμενες μέρες, αφού ο αγώνας των αγροτών συνεχίζεται, μαζικοποιείται, συντονίζεται και κλιμακώνεται.