ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕΤΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ

Την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου για υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην Αλεξανδρούπολη.

Σημείωσε ακόμα ότι έχει πολύ καλή σχέση και συνεργασία με τον κ. Μέτιο και έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη του.

Προφανώς η εμπιστοσύνη αυτή έχει να κάνει με οφέλη μόνο για την παράταξη της ΝΔ και όχι για τον λαό της. Αλλιώς δεν εξηγείται, καθώς μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, χωρίς μάλιστα να δείχνουν ότι έχουν την δυνατότητα να πετύχουν κάτι για την περιοχή.

Ίσως πάλι, να έχει να κάνει με το ότι η περιφέρειά μας «φιγουράρει» στις πρώτες θέσεις αρνητικών δεικτών της Ε.Ε.

Με το ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περιλαμβάνεται στην εξάδα των περιοχών της Ε.Ε. όπου η ανεργία των νέων ξεπερνούσε το 40% το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Πιο συγκεκριμένα, η ΑΜΘ ήταν στη 2η θέση, με ποσοστό 45,1%, την στιγμή που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος στην ανεργία των νέων δεν ξεπέρασε το 13%!

Η μήπως έχει να κάνει με το ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι η πλέον υποβαθμισμένη σε ότι αφορά τις Εποπτικές Αρχές και Υπηρεσίες που σχετίζονται με τα Εργασιακά Θέματα; Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και ιδιαίτερα στις λατομικές μονάδες, είναι πολλά. Σε σχέση με τα λατομεία όπου τόσο ο αριθμός όσο και το ποσοστό των βαρέων και θανατηφόρων περιστατικών είναι ο υψηλότερος από άλλες περιοχές στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης βέβαια, στην ανακοίνωση – “ευχαριστώ για τη στήριξη”, κάνει λόγο για δύναμη που του δίνεται να συνεχίσει το έργο του,

για μια ανατολική Μακεδονία και Θράκη που αξιοποιεί τα μεγάλα της πλεονεκτήματα, που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ευρύτερη γειτονιά της, που αποτελεί προορισμό για ανθρώπους και επιχειρήσεις. Κάνει λόγο για μια ανατολική Μακεδονία και Θράκη που παράγει, αναπτύσσεται και ευημερεί….

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΒΕΛΑΚΗΣ