ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απλόχερα μοιράστηκαν οι υποσχέσεις απο τα κυβερνητικά στελέχη στην Κομοτηνή

Απλόχερα μοιράστηκαν απο τα κυβερνητικά στελέχη, υποσχέσεις, για έργα ουσίας που υποτίθεται ότι θα γίνουν και για….. λεφτά που θα μοιραστούν στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του πρωθυπουργού στην περιοχή.

“Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, αποτελούν πραγματικά ένα θαλάσσιο τόξο του Βορρά, το οποίο όμως, όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχε αξιοποιηθεί. Αυτό πλέον έχει αλλάξει”, είπε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σημείωσε “Φανταστείτε: Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Μπουργκάς, Ρούσε σε πρώτη φάση και μετά ακόμη και στην Κωνστάντζα. Με το έργο αυτό αναπτύσσουμε σημαντικές ροές φορτίων μεταξύ των χωρών της μέσης και της άπω Ανατολής και των χωρών της Μαύρης Θάλασσας, καθώς – και αυτό είναι το εθνικά σημαντικό – παρακάμπτονται με αυτό τον τρόπο τα Στενά του Βοσπόρου”, αναφερόμενος μ’ αυτόν τον τρόπο στην υλοποίηση του φιλόδοξου διακρατικού έργου Sea to Sea, που θα ενώνει πέντε θαλάσσιους και ένα ποτάμιο λιμένα.

Υποσχέσεις δόθηκαν και για τη Θάσο, αυτή τη φορά απο την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία τόσο σε προσωπικό επίπεδο προς τον Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη, όσο και δημοσίως έκανε ειδική αναφορά στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος το καλοκαίρι του 2023 “να έχουμε την χαρά να απολαύσουμε παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου.”

Υποσχέσεις δόθηκαν για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, για όλους τους Δήμους. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους Δημάρχους πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί τροπολογία για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των Οικονομικών Επιτροπών των ΟΤΑ με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, και ότι θα δοθούν 20 εκ. ευρώ για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους των ΔΕΥΑ. Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι μέσα στο 2023 θα συνεχιστούν οι εντάξεις έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, θα αλλάξει το πλαίσιο αδειοδότησης των κυνοκομείων και θα αυξηθούν τα κονδύλια για τις στειρώσεις και τις τροφές των αδέσποτων ζώων.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΒΕΛΑΚΗΣ