«Πυρετός» για τα τοπικά ψηφοδέλτια με το βλεμμα στις ανοιξιάτικες κάλπες

Kυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ κατά τις μέρες των γιορτών σε στέκια πολιτικά και μη, είχαν ως κύριο θέμα συζήτησης, την ημερομηνία της πρώτης κάλπης.

Στη ΝΔ, πάντως, έχουν μπει σε προεκλογικό πυρετό και οι διεργασίες για τα ψηφοδέλτια είναι πυρετώδεις. Η «τριανδρία» που είναι επιφορτισμένη με την κατάρτιση τους είναι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και πολύπειρος κομματικός, Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης.

Η ώρα που θα στηθούν οι κάλπες πλησιάζει. Είτε αυτό συμβεί τον Απρίλιο, όπως διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου, είτε αργότερα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλουν να είναι έτοιμοι άμεσα.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ολοκληρώσει άμεσα τα διαδικαστικά, για να μπορέσει να προχωρήσει τον σχεδιασμό του για αυτή την μακρά προεκλογική περίοδο, ρίχνοντας στο «πεδίο της μάχης» όλα του τα χαρτιά. Δηλαδή τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στην εκλογική του λίστα.

Η ανακοίνωση των αλλαγών στην κατανομή των εδρών φέρνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα ανακηρύξει την λίστα των υποψηφίων να προσδιορίζεται χρονικά στα μέσα Ιανουαρίου.

Παρότι οι εκτιμήσεις που έγιναν στα γιορτινά τραπέζια ήθελαν τις εκλογές να αργούν ακόμα, η επίσπευση της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος έως τις 10 Ιανουαρίου, φέρνει την Χαριλάου Τρικούπη μπροστά στις τελικές πινελιές στην λίστα, ώστε όλα να είναι έτοιμα στην ώρα τους.

Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Καβάλα, είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο ότι οι τρεις εν ενεργεία, (Παναγιωτόπουλος, Λαζαρίδης και Πασχαλίδης) θα είναι και πάλι υποψήφιοι. Πάντως το ίδιος σίγουρο είναι ότι στο ψηφοδέλτιο θα συμπεριλαμβάνονται ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας και η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.
Σε οτι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σίγουρο ότι στο ψηφοδέλτιο θα είναι η εν ενεργεία Τάνια Ελευθεριάδου. Σίγουρη είναι και η υποψηφιότητα του Τάκη Εμαννουηλίδη ο οποίος επιθυμεί να επιστρέψει στα βουλευτικά έδρανα. Απο εκεί και πέρα, όλα δείχνουν οτι η Αθηνά Παναγιωτιδου θα είναι και σ’ αυτές τις εκλογές υποψήφια.

Στο ΠΑΣΟΚ οι Δημήτρης Παπουτσής και Λεωνίδας Παππάς εδω και αρκετό χρονικό διάστημα έχουν “δείξει” ότι είναι τα φαβορί για υποψηφιότητα, και απ’ ότι φαίνεται σχεδόν σίγουρες είναι δυο γυναίκες, η πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κατερίνα Πετράκη και η Γιώτα Τσαρδακλή.