ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

«Μαθήματα ζωής»με έργα του Ζωγράφου Γιάννη Ζαχαρόπουλου

Κάθε ιστορικό έργο τέχνης μετέδιδε στο θεατή της εποχής του ενδιαφέρον, περιέργεια, θαυμασμό, δέος, απόλαυση, αρμονία και άλλα συναισθήματα, προκαλώντας μια αισθητική εμπειρία. Παρόμοια συναισθήματα μεταδίδει και στον σημερινό θεατή και προφανώς θα μεταδίδει και στον μελλοντικό.

Στην Τέχνη δεν υπάρχει ούτε παρελθόν, ούτε μέλλον. ΄Η όπως έλεγε ο Picasso, τέχνη η οποία δεν ζει πάντα στο παρόν, δεν είναι τέχνη. Παρά τις αδιάκοπες αναζητήσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας, παρελθόν, παρόν και μέλλον αποτελούν μία αδιάσπαστη συνέχεια, η οποία προσδίδει τη διαχρονική αξία του έργου τέχνης.

Μέσα από τα έργα του Ζωγράφου Γιάννη Ζαχαρόπουλου, ο θεατής μαθαίνει να αντιλαμβάνεται με ευαισθησία, να προσεγγίζει τα έργα τέχνης με βάση την αισθητική και ιστορική αξία τους, να κατανοεί την αξία και τη σημασία τους ως πολιτιστική κληρονομιά πλέον και να εκτιμά το διδακτικό χαρακτήρα της τέχνης ως επιστήμης.

Η επικοινωνία που αναπτύσσει ο καλλιτέχνης με το κοινό του και οι πολλαπλές ερμηνείες του έργου τέχνης, το καθιστούν αμετάφραστο. Ή πιο σωστά, μιλάει σε όλες τις γλώσσες, με την ίδια δύναμη. Τα έργα τέχνης του Ζωγράφου Γιάννη Ζαχαρόπουλου διαθέτουν μια σύνθετη φυσιογνωμία και ένα πολυδιάστατο περιεχόμενό με εμφανές το χιούμορ, πάντα όμως με κέντρο τον άνθρωπο και την ζωή του στην καθημερινότητα.

Η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μαθήματα ζωής» έχει σκοπό, με τα έργα που θα εκτεθούν, να αποτελέσει και ένα μάθημα ανάπτυξης της κριτικής σκέψης των θεατών προς πιο σύγχρονες εικαστικές κατευθύνσεις, και μέσα από την άσκηση του βλέμματος καθώς και μέσα από ένα σημειολογικό και κοινωνιολογικό πρίσμα να εμφυσήσει μια νέα πνοή και αισιοδοξία στο σύγχρονο περιβάλλον, το οποίο τα έργα καταγράφουν.

Στιγμιότυπα από το αστικό περιβάλλον, από χώρους διασκέδασης, πορτραίτα σημερινών ανθρώπων, καθώς και πίνακες με μυθολογικό περιεχόμενο, ως δείγματα κλασικής ομορφιάς, με καθαρά και έντονα χρώματα, είναι τα έργα που θα εκτεθούν στο Ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης, από τις 5 έως τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023, στις 19:30. Η διοργάνωση υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Καβάλας.

O χώρος θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00.