Στα 5 Χριστουγεννιάτικα πάρκα που αξίζει να επισκεφτείς είναι αυτά της Δράμας και της Κομοτηνής

Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις αγαπημένες εορτές των Ελλήνων, οι οποίοι σκορπίζονται σε διάφορα μέρη της χώρας για να περάσουν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς και να μπουν στο πνεύμα των γιορτών.

Ποιες είναι οι πέντε πόλεις που δημιουργώντας χριστουγεννιάτικα πάρκα επενδύουν σε αυτού του είδους τον τουρισμό; Στο ερώτημα αυτό απαντά με ρεπορτάζ του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο βε΄βαια μεταξύ αυτών των πέντε πόλεων, περιλαμβάνει την Δρ΄άμα αλλά και την Κομοτηνή.

Οι άλλες πόλεις είναι τα Τρίκαλα, ο Βόλος και η Κατερίνη.

Σε οτι αφορά τη Δράμα αναφέρεται ότ:

” Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο όμως, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε έναν επίσης όχι τόσο δημοφιλή τουριστικά προορισμό, ήταν η Ονειρούπολη της Δράμας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς τη Δράμα αλλά η Ονειρούπολη είναι σίγουρα πλέον ένας από τους πιο ισχυρούς. Ο δήμος ανέθεσε τη δημιουργία της Ονειρούπολης στην ομάδα των Dreamworkers μέλος της οποίας είναι και ο Γρηγόρης Αβανίδης: «Εμείς αλλάξαμε τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων στην Ελλάδα. Μπορεί να μοιάζει κομπασμός ή υπερβολή αλλά το λέω με σεμνότητα. Η προσπάθεια που έγινε τότε έφερε μπροστά μας μια νέα πραγματικότητα. Ξεκινήσαμε στις 17 Δεκεμβρίου του 2004 με την Ονειρούπολη της Δράμας και αυτή ήταν η αρχή για όλα τα χριστουγεννιάτικα πάρκα που δημιουργήθηκαν αργότερα. Μέχρι τότε, τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα ήταν μόνο ένα δέντρο και και μια φάτνη», αναφέρει ο κ.Αβανίδης.

Η Ονειρούπολη σήμερα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας Άγγελος Καλλίας, δίνει πληρότητες στα ξενοδοχεία της περιοχής γύρω στο 90% για την εορταστική περίοδο ενώ ο φετινός Δεκέμβρης μεσοσταθμικά φαίνεται να είναι ο καλύτερος της πενταετίας. Η λειτουργία του πάρκου άρχισε στις 4 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 10 Ιανουαρίου του 2023. Οι επισκέπτες δεν είναι μόνο Έλληνες αλλά και Τούρκοι και Βαλκάνιοι, στην πλειονότητά τους Βούλγαροι.”

Για την Κομοτηνή αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι:

«Οι Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Πινόκιο» με έναρξη τη 10η Δεκεμβρίου, είναι το πρώτο θεματικό πάρκο που λειτουργεί φέτος στην Κομοτηνή, η οποία στρέφεται πλέον δυναμικά στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης, καθώς έχει όλα τα εχέγγυα να μετατραπεί σε έναν ενδιαφέροντα και ελκυστικό προορισμό, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέτρος Ζωγράφου.

Η Κομοτηνή, όπως λέει, είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πόλη, ιδιαίτερη και με μοναδικό “ χρώμα” που ξεχωρίζει για τον αέρα πολυπολιτισμικότητας και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων διαφόρων θρησκειών. «Δίνουμε βαρύτητα στον τουρισμό και πιστεύουμε πως τα επόμενα χρόνια η πόλη θα έχει εξελιχθεί πολύ προς αυτήν την κατεύθυνση γιατί αξίζει κάποιος να την γνωρίσει, να περπατήσει στο ιστορικό της κέντρο, να δει τα ιστορικά μας κτίρια, να γευτεί την γαστρονομία της πόλης και να νοιώσει την αυθεντική εμπειρία.

Η δημιουργία του χριστουγεννιάτικου πάρκου εντάσσεται μέσα στους στόχους που θέσαμε για ενίσχυση της χειμερινής τουριστικής περιόδου και επιλέξαμε τους επαγγελματίες που δημιούργησαν τον Μύλο των Ξωτικών, την Ονειρούπολη και άλλα θεματικά πάρκα για να μετατρέψουμε την κεντρική πλατεία σε έναν χώρο παραμυθένιο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας. Αυτό φάνηκε ήδη να αποδίδει καθώς το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος είναι ιδιαίτερα υψηλό», υπογράμμισε ο κ.Ζωγράφου, ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος επενδύει γενικά στις θεματικές μορφές τουρισμού με έμφαση και στον αθλητικό και σχολικό τουρισμό.

Όπως τόνισε, η θέση της Κομοτηνής πάνω στον κάθετο άξονας της Βουλγαρίας, είναι ιδανική και η πόλη μπορεί να αυξήσει των αριθμό των τουριστών τόσο από Βουλγαρία, όσο και από Ρουμανία αλλά και Τουρκία. Ειδικά για τους Ρουμάνους, που την επιλέγουν ως ενδιάμεσο σταθμό, ο κ.Ζωγράφου, τόνισε ότι στόχος είναι να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις και να κρατήσουν τον κόσμο περισσότερες μέρες στην πόλη.