ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

«Αυτό είναι σε έλλειψη. Δύσκολα θα το βρείτε… Ελάτε πάλι σε καμιά βδομάδα»: Αυτή η απάντηση έγινε πια κλισέ στα φαρμακεία, με τους φαρμακοποιούς να δείχνουν στους ασθενείς άδεια ράφια και συρτάρια, αφού έχουν κάνει «φτερά» ακόμα και στοιχειώδη σκευάσματα, από αντιπυρετικά μέχρι φυσιολογικούς ορούς, αλλά και πιο εξειδικευμένα φάρμακα.

Τα φάρμακα σε έλλειψη είναι περισσότερα από 150, μεταξύ αυτών και παυσίπονα-αντιπυρετικά, εισπνεόμενα, αντιβιώσεις και αντιβηχικά σκευάσματα.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό του φαινομένου ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε πρόσφατα από τον Ε.Ο.Φ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα ελλειπτικά φάρμακα.

Μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων βέβαια παρατηρούνται και στα φαρμακεία της περιοχής. Βέβαια, οι ελλείψεις των φαρμάκων έχει μετατραπεί σε χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους φραμακοποιούς συνεχώς. Έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο καθώς επίσης και πολλά αιτήματα. Κάθε χρόνο υπάρχει ως εναν βαθμό το πρόβλημα. Φέτος όμως οι φαρμακοποιοί της πειροχής έχουν φτάσει σε μια κατάσταση στην οποία προσπαθούνε να μην μείνουν οι πολίτες χωρίς φάρμακα, χωρίς όμως να διαθέτουν αποθέματα και χωρίς οι εταιρείες να ανταποκρίνονται στις παραγγελίες τους, πέρα από τον Συνεταιρισμό και τις αποθήκες που συνεργάζονται.