ΕΡΓΑΣΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΚΚΕ: Οι ναυτεργάτες στις πορθμειακές γραμμές Θάσου – Καβάλας , αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων

Οι ναυτεργάτες στις πορθμειακές γραμμές Θάσου – Καβάλας, όπου δραστηριοποιούνται 4 ναυτιλιακές εταιρίες, αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων, όπως είναι η παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας και των ωρών ανάπαυσης, η εντατικοποίηση της εργασίας κατά τους θερινούς μήνες και η ανεργία που μαστίζει τον κλάδο κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού δίνεται η δυνατότητα ένα καράβι να μένει ακινητοποιημένο έως 4 μήνες .

Να σημειωθεί, επίσης, η απαράδεκτη κατάσταση διαμονής των πληρωμάτων στα πλοία της γραμμής, εντός των καραβιών, χωρίς να υπάρχουν κατάλληλες προδιαγραφές ενδιαίτησης σε αυτά, με αποτέλεσμα οι Ναυτικοί να διανυκτερεύουν σε άθλιες συνθήκες, μη παρέχοντας τους τα προβλεπόμενα όπως (ρεύμα, νερό και θέρμανση).

Για όλα τα παραπάνω προβλήματα οι αναφορές και καταγγελίες του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας προς το υπουργείο και το τοπικό λιμεναρχείο είναι δεκάδες , χωρίς όμως να έχουν αντιμετωπιστεί τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

– Να τηρηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

– Να σταματήσει το απαράδεκτο γεγονός διαμονής των ναυτικών εντός των καραβιών χωρίς να υπάρχουν κατάλληλες προδιαγραφές ενδιαίτησης σε αυτά.