Κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στην κεντρική πλατεία ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμο και την κρατική καταστολή

Όλοι την Πέμπτη 15/12 στις 6μμ, στην Κεντρική Πλατεία ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό και την κρατική καταστολή!

Καμία ανοχή στην κρατική βία και δολοφονία! Καμία συγκάλυψη!

Απορρίπτουμε τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίζεται το Σάββατο, που φέρνει ακρίβεια, φτώχεια, αφαίμαξη σε βάρος των οικογενειών μας. Δεν ανεχόμαστε να σπουδάζουμε έχοντας δυσβάστακτα κόστη όπως του ενοικίου, να ξεπαγιάζουμε στα αμφιθέατρα μας, να υπάρχουν εργολάβοι σε σίτιση και καθαριότητα.

Μπροστά σε αυτά ανακοινώνεται ο θάνατος του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη μας γεμίζει οργή και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Καμία συγκάλυψη! Δε θα δεχτούμε καμία αποποίηση ευθυνών, καμία υπεκφυγή, καμία επίκληση στην “κακιά την ώρα” ή σε “έλλειψη εκπαίδευσης” των αστυνομικών.

Ο εν ψυχρώ πυροβολισμός του 16χρονου Ρομά, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που εντείνεται μαζί με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα μας.

Δε θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα! Με τη βία του συστήματος που τσακίζει καθημερινά τις ανάγκες μας, οδηγεί τις οικογένειες μας στην ανέχεια, μας φέρνει αντιμέτωπους με την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, περιθωριοποιεί ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, θρέφει το ρατσισμό και την κρατική καταστολή απέναντι στο λαό!

Τώρα να δυναμώσει παντού ο αγώνας! Η οργή να γίνει δύναμη διεκδίκησης για ζωή, σπουδές, δουλειά με δικαιώματα κόντρα στο σύστημα που γεννά φτώχεια, θάνατο, εκμετάλλευση και καταστολή. Να καταργηθούν όλες οι ειδικές κατασταλτικές ομάδες (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, κλπ) και η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Διαδηλώνουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία! Διαδηλώνουμε ενάντια στη βία του συστήματος και την κρατική καταστολή! Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση και ζωή!

Φοιτητικοί Σύλλογοι,

Χημικού, Φυσικού, Πληροφορικής και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

ΔΙΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ