“Πόρτα” απο Καραμανλή για την εξαίρεση στα διόδια

Δεν φαίνεται να είχαν αποτέλεσμα οι συναντήσεις στην Αθήνα, απο τοπικούς φορείς, για την εξαίρεση σε οτι αφορά τον σταθμό διοδίων, κατοίκων της περιοχής.

Την Παρασκευή, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, επρόκειτο να συναντήσει τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο αυτό. Η απάντηση φαίνεται να ήταν αρνητική, ενώ αρνητική φαίνεται ότι ήταν και η απάντηση που πήραν για το θέμα, και οι δυο βουλευτές της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης και Γιάννης Πασχαλίδης, καθώς και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αναφορικά με το αίτημα, αξίζει να υπενθυμίσουμε, την επιστολή στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» που απέστειλε τον Σεπτέμβριο ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ζητώντας την ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Καβάλας από τα νέα διόδια στα Άσπρα Χώματα – ενόψει της επικείμενης λειτουργίας τους:

Ενόψει της λειτουργίας, όπως ανακοινώσατε, στις 28/9/2022 των Πλευρικών Σταθμών Διοδίων (Κλάδοι 1 και 2) στα Άσπρα Χώματα της Π.Ε. Καβάλας, θα θέλαμε να επιληφθείτε του ζήτηματος που προκύπτει όσον αφορά το οικονομικό βάρος που θα υφίστανται οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο σταθμό διοδίων από και προς την πόλη της Καβάλας, σε καθημερινή βάση, όπως επίσης και οι τοπικοί επιχειρηματίες.

Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξεταστεί το θέμα της πρόσβασης από και προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, τόσο για θέματα υγείας όσο και για όσους συμπολίτες μας εργάζονται σε αυτό.

Αιτούμαστε, άμεσα να ληφθούν υπόψη οι ανωτέρω σημαντικοί λόγοι και να εξεταστούν τα εύλογα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας – η οποία δικαιολογημένα εκφράζει έντονα τις ανησυχίες και τα παράπονά της – ως προς τη χρήση του εν λόγω σταθμού διοδίων από τους μόνιμα διαμένοντες στην περιοχή.

Τα οποία αιτήματα συνοψίζονται στην ελεύθερη (και όχι απλώς με έκπτωση) πρόσβαση των δημοτών Καβάλας από και προς την πόλη, καθώς και στο Νοσοκομείο, με την παροχή σε αυτούς της αντίστοιχης κάρτας (free pass).

Προσδοκούμε την τάχιστη διευθέτηση των πάγιων και δίκαιων αυτών αιτημάτων, η οποία καθίσταται ακόμη επιτακτικότερη λόγω των δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συγκυριών.