ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμόγελο του Παιδιού- Άμεση η απάντησή του σε δημοσίευμα και για τη δομή της Ν. Ηρακλείτσας

Άμεση ήταν η απάντηση του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» όπου διατυπώνονται ερωτήματα για τη διαχείριση της ΜΚΟ από τη διοίκηση του οργανισμού.

Η εφημερίδα, απευθύνει πέντε ερωτήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς στο πρωτοσέλιδο της αναφέρει ότι, παρά τα διαθέσιμα 6,2 εκατ. ευρώ, δηλώνονται «προβλήματα επιβίωσης» και ότι από δωρέες έχουν εισπραχθεί 10-14 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το δημοσίευμα παρουσιάζει τους ισολογισμούς της ΜΚΟ, την υπόθεση της Νέας Ηρακλείτσας, αλλά και την προστριβή με την ΕΛ.ΑΣ.

Αναφορικά με την υπόθεση της δομής στη Ν. Ηρακλείτσα στην απάντηση του ο οργανισμός αναφέρει:

” Άμεσα, μετά από την ενημέρωση του Οργανισμού, ο Πρόεδρος και οι υπεύθυνοι απευθύνθηκαν αυτοβούλως στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο ακέραιο βάσει των οδηγιών που δόθηκαν από τις Αρχές. Η έρευνα ολοκληρώθηκε στην Ηρακλείτσα χωρίς να προκύψει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο, και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από τη δικαιοσύνη. “

Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

“Ο δημοσιογράφος του «Βήματος» ουδέποτε επικοινώνησε με τον Οργανισμό, τόσο ενόψει, όσο και κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του έρευνας για σχετικές δηλώσεις-απαντήσεις επί των σημείων του ρεπορτάζ.

Επιδιώκεται ξεκάθαρα η δημιουργία εντυπώσεων — οι οποίες πρόκειται να αναλυθούν και καταρριφθούν ακολούθως — με στόχο τον κλονισμό της εμπιστοσύνης του κόσμου που στηρίζει το έργο του, αδιάκοπα, εδώ και 27 χρόνια, σε συνέχεια δημοσιευμάτων σχετικά με άλλους φορείς και ΜΚΟ.

Όλα τα οικονομικά στοιχεία που περιέχονται στο ρεπορτάζ βρίσκονται σταθερά αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, και άλλα στοιχεία που αναφέρονται ο Οργανισμός αναρωτιέται πώς δημοσιοποιήθηκαν σε δημοσιογραφικούς κύκλους.”