ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Δεν είναι καλά τα νέα σε οτι αφορά τα κρούσματα κορονοϊου στην περιοχή αλλά και τους νοσηλευόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Καβάλας νοσηλεύονται 18 άτομα στην κλινική covid, ενω θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αριθμός των κλινών στην κλινική είναι 21.

Αυτό το νούμερο μάλιστα, την Τετάρτη ξεπεράστηκε, γεγονός που ανέδειξε το ότι είναι πολύ πιθανό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι ανάγκες να είναι πολύ περισσότερες.

Σε οτι αφορά τα κρούσματα, στην Καβάλα κατά την πεντοπίστηκαν 675 κρούσματα  και 41 στη Θάσο, για το διάστημα 28 Νοεμβρίου-4 Δεκεμβρίου.

Γενικότερα, σε ολόκληρη τη χώρα, αυτή την εβδομάδα οι θάνατοι αυξήθηκαν στους 154 θάνατοι από 118, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι 91, έναντι 93

Οι γιατροί φοβούμενοι ότι εξαιτίας του χειμώνα μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση, επιμένουν πως «δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε» και να συνεχίσουν όλοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας και παράλληλα να εμβολιάζονται.

Η παρότρυνση για τον εμβολιασμό αφορά τόσο τον κορονοϊό όσο και την εποχική γρίπη, που επίσης παρουσιάζει έξαρση τις τελευταίες εβδομάδες.