ΕΡΓΑΣΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ημερίδα του κλάδου των αρτοποιών που «δοκιμάζεται» – Ήδη, 4 αρτοποιεία έκλεισαν στο ν. Καβάλας

Ημερίδα με θέμα την ενεργειακή κρίση και τις εξελίξεις στην αρτοποιία, πραγματοποίησε το δ.σ. του Συλλόγου Αρτοποιών της περιοχής.

Στην ημερίδα, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, παραβρέθηκαν μεταξύ αλλων, ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας.

Αξίζει να παραθέσουμε τα όσα αναφέρει η Τάνια Ελευθεριάδου, τόσο σχετικά με την ημερίδα όσο και αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος:

“Οι αρτοποιοί είναι αναμεσα στις συντεχνίες που δοκιμάζονται σκληρότερα από την ενεργειακή κρίση.Ήδη, 4 αρτοποιεία έκλεισαν στο ν. Καβάλας, μη μπορώντας να τα βγάλουν πέρα.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να ακολουθήσει τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα των αρτοποιών. Εχει, άλλωστε, προ πολλού αποφασίσει ότι η οποία στήριξη θα κατευθύνεται στους μεγαλοεπιχειρηματιες. Ο κίνδυνος λουκέτου είναι όλο και πιο εμφανής για τα περισσότερα τοπικά αρτοποιεία.Είναι δυνατόν να μην έχει μειωθεί ούτε μισό τοις εκατό ο ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης αλλά και ο ΕΦΚ που επιβαρύνει ο μικρά και μεσαία εισοδήματα, ενώ ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει στο 12%, και ενώ οι περισσότερες χώρες στον κόσμο έχουν μειώσει τους έμμεσους φόρους;Όλα αυτά είναι πολιτική επιλογή. Και πράγματι κάποιοι θησαυρίζουν ενώ η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να ατενίσει την επόμενη μέρα όχι με αισιοδοξία, αλλά ούτε καν με αντοχές. Δεν μπορεί να επιβιώσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα.Χρειάζεται μια άλλη πολιτική στήριξης των μικρών και μεσαίων. Χρειάζεται δικαιοσύνη, δικαιοσύνη παντού. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα βρέθηκα εδώ δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής που έχουν ανάγκη στήριξης. Που πρέπει να στηριχθούν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτή την τρομακτική δυσκολία. Πριν λίγες μέρες, καταθέσαμε ερώτηση με θέμα την στήριξη των αρτοποιειων της γειτονιάς”