ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς ένας παντοπώλης από τη Χρυσούπολη «εξέθεσε» την κυβέρνηση με το δικό του “Καλάθι Αλληλεγγύης”

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης αλλά και παράλληλα μια κίνηση ενάντια στα όσα πράττουν εταιρείες που έφτασαν στο σημείο να τοποθετούν αντικλεπτικά συστήματα σε βρεφικά γάλατα, προχώρησε ο Τάσσος Βιλάνος, παντοπώλης στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Όλα αυτά σε μια εποχή που η κυβέρνηση δεν προχωρά σε καμία ουσιαστική κίνηση για την καταπολέμηση της αισχροκέρδιας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην τολμά να σχολιάσει τις ανατριαχιστικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, ότι είναι φυσιολογικό να μπαίνουν αντικλεπτικά στα βρεφικά γάλατα και ότι οι επιχειρηματίες προστατεύουν την περιουσία τους.  Η πρακτική αλυσίδας σούπερ μάρκετ και οι ανάγλητες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη μπορεί να έχουν προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη όχι, όμως, και στο Μαξίμου.

Ο ίδιος ο κ. Βιλάνος γνωστοποίησε την πρωτοβουλία του να χαρίσει βρεφικές τροφές και γάλα σε όποιον τα έχει πραγματικά ανάγκη καθώς και να βοηθήσει μέχρι τέλος του χρόνου όποια οικογένεια δεν έχει να φάει ένα καρβέλι ψωμί.

Ο κ. Βιλάνος αναφέρει ότι παρακολούθησε εμβρόντητος την είδηση ότι αλυσίδα σουπερμάρκετ έβαλε αντικλεπτικό σύστημα σε ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ. “Προφανώς μια μάνα, ένας πατέρας, δεν είχε την δυνατότητα να ταϊσει τα μωρά του. Με θυμώνει και με στεναχωρεί βαθύτατα αυτή η κατάσταση.” τπνίζει και προσθέτει:

“Προσπαθώντας να κατανοήσω τις πράξεις αυτών των γονιών, καθώς υπήρξε περίοδος που και εγώ στερήθηκα βασικά αγαθά,

Παίρνω λοιπόν την πρωτοβουλία να χαρίσω βρεφικές τροφές και γάλα σε όποιον τα έχει πραγματικά ανάγκη. Βρίσκονται στο μαγαζί μου και όποιος θέλει έρχεται και παίρνει χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση να πάρει κάτι άλλο.”

Παράλληλα δηλώνει ότι τον βρίσκει σύμφωνο οι καλές πράξεις να διαφημίζονται στο ίντερνετ, καθώς συχνά γίνονται γι αυτόν ακριβώς τον λόγο.

“Στην προκειμένη περίπτωση όμως, είναι αναγκαίο να το γράψω εδώ για να το δει όσος περισσότερος κόσμος γίνεται, και να φτάσει στα μάτια κάποιου που όντως χρειάζεται ένα προϊόν από τα παραπάνω.

Επίσης παίρνω την απόφαση από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, όποιος συμπολίτης μου έχει την ανάγκη για ένα καρβέλι ψωμί για να φάει ο ίδιος ή η οικογένειά του, με απόλυτη εχεμύθεια μπορεί να απευθυνθεί στη διεύθυνση του καταστήματος και να του το δώσουμε.

Καλά μυαλά σε όλους..” καταλήγει.