Η “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” ζητά απαλλαγή των πολιτών της ΠΕ Καβάλας από την καταβολή διοδίων εντός των ορίων της

Να εισαχθεί εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα απαλλαγής των πολιτών της ΠΕ Καβάλας από την καταβολή διοδίων εντός των διοικητικών ορίων της, ζητά η παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας από το προεδρείο του Συμβουλίου

Η παράταξη αναφέρει ότι: Η οικονομική και ενεργειακή κρίση που έχει πλήξει ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας επιδεινώνεται και από την επιβολή διοδίων τελών σε σταθμούς που αναφύονται, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ειδικότερα, οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχουν να αντιμετωπίσουν και νέα μετωπικά διόδια που τοποθετήθηκαν στη θέση Άσπρα Χώματα κοντά στον κόμβο του λιμένα ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄. Και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι μόνιμοι κάτοικοι Δήμων της Θράκης, δικαιούνται δωρεάν διέλευση από τα διόδια προκειμένου να κινηθούν εντός του Νομού τους και μεταξύ όμορων Νομών.

Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να προχωρήσει σε έκδοση ψηφίσματος συμπαρατασσόμενο με τις εύλογες αντιδράσεις και τα δικαιολογημένα αιτήματα των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Στη ρύθμιση πρέπει να συμπεριληφθούν οι Δημότες όλων των Δήμων της ΠΕ Καβάλας στο πλαίσιο της ισονομίας με τους πολίτες της Θράκης.