ΣΤΑ 1,44 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΤΟ ΠΕΤΡΑΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Στο 1,44 ευρώ το λίτρο διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης στην Καβάλα. Σε οτι αφορά τις παραγγελίες, κάποιοι καταναλωτές σπεύδουν να γεμίσουν ή να βάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα λίτρα αν βέβαια τους το επιτρέπουν στην παρούσα φάση τα οικονομικά τους.

Σε οτι αφορά την τιμή πάντως τα ΕΛΠΕ έκαναν μία επιπλέον έκπτωση, από το πρωί της Παρασκευής, οπότε η μέση τιμή για τον νομό Καβάλας θα είναι στο 1,44 ευρώ το λίτρο.

Θυμίζουμε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε πρεμιέρα το 2020 στα 79,8 λεπτά/λίτρο και το 2019 στα 77 λεπτά/λίτρο. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε στα μεγάλα αστικά κέντρα στο 1,31-1,38 ευρώ μετά και την απόφαση διυλιστηρίων και εταιρειών εμπορίας να προσφέρουν πρόσθετη επιδότηση στην τιμή του λίτρου, πέραν δηλαδή της κρατικής επιδότησης των 25 λεπτών η οποία θα ισχύσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Και η επιδοματική πολιτική διυλιστηρίων και εταιρειών εμπορίας έχει ημερομηνία λήξης (31 Οκτωβρίου και 21 Νοεμβρίου, αντιστοίχως), κάτι που σημαίνει ότι τα νοικοκυριά που θέλουν να αγοράσουν λειτουργούν υπό την πίεση προθεσμιών και χωρίς να γνωρίζουν ούτε πώς θα εξελιχθούν οι χρηματιστηριακές τιμές ούτε αν θα παραταθεί η επιδοματική πολιτική.