Συλαλλητηριο συνταξιούχων ΑΜΘ στην Κομοτηνή: “Δεν συμβιβαζόμαστε με τον ¨δύσκολο χειμώνα¨ που μας ετοιμάζουν”

Την Δευτέρα 17/10  στις 11.00 πμ *  τα σωματεία συνταξιούχων Ανατολικής  Μακεδονίας Θράκης θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Κομοτηνή,  για να διατρανώσουν όπως αναφέρουν “πως στην αντιλαϊκή πολιτική αυτής της κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι!”

Η πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας Πρασίδου Τζένη τονίζει πως “η αλήθεια, για όλα όσα έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός της χώρας, είναι πως  η αύξηση που θα δοθεί στους συνταξιούχους θα είναι πολύ κάτω από τον πληθωρισμό και χωρίς κάλυψη των απωλειών της προηγούμενης δεκαετίας. 

Την αύξηση αυτή θα την πάρουν οι μισοί συνταξιούχοι όσοι δηλαδή δεν έχουν προσωπική διαφορά και σε ένα μέρος των συντάξιμων αποδοχών. Οι επικουρικές δεν θα αυξηθούν. Επιπλέον μέρος της αύξησης  αυτής θα το πάρει η εφορία.

Τα αναδρομικά που οφείλονται στους συνταξιούχους (με ή χωρίς αγωγή) δεν θα δοθούν. 

Και παρά τις πρωθυπουργικές θριαμβολογίες εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν μήνες και χρόνια για να εκδοθούν οι συντάξεις τους, ιδιαίτερα οι επικουρικές.

Όλο αυτό το βάρβαρο αντιασφαλιστικό πλαίσιο των νόμων, των διατάξεων, των εγκυκλίων κτλ που μας μείωσε στο μισό τις συντάξεις μας, μας έκλεψε τα δώρα, αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, παραμένει και συμπληρώνεται με νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Με αποτέλεσμα χρόνο με τον χρόνο να πληρώνουμε περισσότερα για φάρμακα, για θεραπείες κτλ. Είναι γεγονός πλέον πως δεν μπορούμε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας. Να προμηθευτούμε τα απαραίτητα για να φάμε και να ντυθούμε. 

Δεν συμβιβαζόμαστε με τον ¨δύσκολο χειμώνα¨ που μας ετοιμάζουν . Ένας δρόμος μένει για να σταθούμε απέναντι σε όλα τα παραπάνω, στην φτώχια που έχουν επιλέξει να μας βουτήξουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτός είναι ο δρόμος  της οργάνωσης και του αγώνα και όχι της αναμονής  για σωτήρες. Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές στις εξελίξεις.  Μέσα από  τα σωματεία μας συλλογικά. 

 Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην προετοιμασία και να συμμετέχουμε εμείς οι συνταξιούχοι με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φοιτητές, στην απεργία στις 9 Νοέμβρη.”

Οι συμμετέχοντες στο συλαλλητήριο θα αναχωρήσουν με  λεωφορεία από τον Δημοτικό Κήπο στις 8.30 πμ.  πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944573737