ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του σκακιστικού ομίλου Καβάλας Βασίλης Θεοδωρίδης. Ο Βασίλης Θεοδωρίδης επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του ΣΟΚ ενώ διετέλεσε και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Στέγης Φίλων γραμμάτων και τεχνών Καβάλας.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας σε ανακοίνωση του αποχαιρετά τον Βασίλη Θεοδωρίδη:

“Έφυγε σήμερα αιφνιδίως από τη ζωή ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας Βασίλης Θεοδωρίδης, που επί 40 χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του στο καβαλιώτικο και όχι μόνο σκάκι. Για την προσφορά του στο Καβαλιώτικο και Ελληνικό σκάκι δεν είναι ώρα να μιλήσουμε, γιατί και είναι γνωστή σε όλους, αλλά και γιατί τα λόγια δεν βγαίνουν εύκολα αυτή τη στιγμή.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 3 μμ στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, στα Νεκροταφεία.”

Αύριο ο Σύλλογος θα παραμείνει κλειστός και δεν θα διεξαχθούν μαθήματα.

Η διοίκηση της «Στέγης», με αφορμή τον θάνατο του πρώην προέδρου της, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Βασίλη Θεοδωρίδη, τον άνθρωπο που άλλαξε το πολιτιστικό τοπίο στην Καβάλα με την υλοποίηση των οραμάτων του. Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας έδωσε ώθηση σε πολιτιστικές δράσεις που άφησαν τη σφραγίδα τους στην πόλη μας.

Το 1983 ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών ίδρυσε τον πρώτο Σκακιστικό Σύλλογο που αποτελούσε τμήμα του Συνδέσμου. Με τη δική του φροντίδα ανακαινίστηκε ο χώρος της Στέγης και διαμορφώθηκε ώστε να διαθέτει θεατρικό χώρο.

Ο θερινός κινηματογράφος “Ζέφυρος” είναι κι αυτός ένα ακόμα όραμα του  Βασίλη Θεοδωρίδη που έγινε πράξη. Με δικές του ενέργειες διαμορφώθηκε ο χώρος όπου στεγάζεται και σήμερα και διαμορφώθηκε το πλαίσιο λειτουργίας του. Ο ίδιος φρόντισε για τη σύσταση της Κινηματογραφικής Λέσχης που για χρόνια υπήρξε πόλος πνευματικής αναζήτησης και δημιουργίας.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, ευγνώμονες για την προσφορά του στον χώρο του πολιτισμού, του ευχόμαστε καλό ταξίδι στον χώρο του ονείρου.

Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε με ευγνωμοσύνη για όλα όσα μας κληροδότησε».