FEATUREDΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΜΠΑΣ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Σε μια αιχμηρή ανακοίνωση, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου σχολιάζει το ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Kavalaexpo δεν την κάλεσε στο βήμα, ως όφειλε, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει αναλυτικά:

“Ο κ. Δέμπας σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να «καλοπιάσει» τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των υπουργείων, για να εξασφαλίσει-ίσως- μία θέση στο επόμενο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, διέπραξε ασυγχώρητο θεσμικό ατόπημα. Ενώ ο ίδιος κάλεσε εγγράφως στα εγκαίνια τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και έλαβε απάντηση ότι θα εκπροσωπηθεί από εμένα, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, προκλητικά παρέλειψε να με καλέσει στο βήμα της έκθεσης για να απευθύνω έναν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του.

Η ενέργεια του αυτή δεν δικαιολογείται από κανένα πρωτόκολλο, πόσo μάλλον όταν ο κ. Δέμπας έδωσε τον λόγο, όχι μόνο στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης αλλά και σε κάθε παριστάμενο γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, εκπρόσωπο περιφερειάρχη και εκπρόσωπο δημάρχου.

Ίσως να φοβήθηκε ότι θα τον εκθέσουμε και θα διαψευστεί η εικονική πραγματικότητα που περιέγραψε στην ομιλία του.

Ίσως να μην ήθελε να ακουστεί η αλήθεια για την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ ή για τα ποσοστά της ανεργίας που έχουν εκτοξευθεί στα ύψη ειδικά στους νέους από το 2018 έως και σήμερα.

Ίσως δεν ήθελε να ακουστεί τίποτα για τις δύο μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής μας εκείνη των λιπασμάτων που έχει καταντήσει άβατο εργατικής παρανομίας και εκείνη των πετρελαίων που έχει σταματήσει την παραγωγή εδώ και ένα χρόνο και έχει απολύσει όλους τους εργαζόμενους της.

Ίσως απλά, δεν ήθελε να χαλάσει την διάθεση των εκπροσώπων της δεξιάς πολυκατοικίας με δυσάρεστα νέα, όπως το εκκωφαντικό ποσοστό του 52% των επιχειρήσεων που έχει προβλήματα ρευστότητας και ταμειακών διαθεσίμων, του 38% που έχει ταμειακά διαθέσιμα για μόλις ένα μήνα, του 85% των επιχειρήσεων που δεν έχει πρόσβαση σε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο.

Την ώρα που οι επιχειρήσεις εκπέμπουν SOS ο κ. Δέμπας δεν έχει κανένα δικαίωμα να λειτουργεί ως μέλος της ΝΔ και όχι ως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. Ας του θυμίσουμε ότι έχει την θεσμική ευθύνη να εκπροσωπεί όλους τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες, τους εξαγωγείς κτλ., ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, να διεκδικεί και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα τους απέναντι σε μια κυβέρνηση που τους θεωρεί «μπαταχτσήδες» και «ζόμπι» και που δηλώνει ότι «όποιος δεν προσαρμοστεί πεθαίνει».

Δεν ήταν τυχαία η παντελής απουσία αναφοράς στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από τις εξαγγελίες που έγιναν στην ΔΕΘ, γιατί στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προφανώς ούτε και στην αντίληψη του προέδρου του επιμελητηρίου Καβάλας.

Αν θέλει να κάνει καριέρα ως βουλευτής της ΝΔ, πεδίον δόξης λαμπρό, αλλά πρώτα να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου. Ειδάλλως, θα αντιμετωπίζει τον προσκεκλημένο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την εκπρόσωπό του, τουλάχιστον με την θεσμική σοβαρότητα που επιβάλλει η θέση του.

Η ΚAVALAEXPO δεν είναι το προεκλογικό όχημα του κ. Δέμπα. Έπρεπε να σεβαστεί την ιστορία της και τους προκατόχους του που αγωνίστηκαν για την εδραίωση της.

Βέβαια, στην επόμενη ;Eκθεση δεν θα μπορέσει να κάνει διαφορετικά (αν παραμείνει στο τιμόνι του Επιμελητηρίου), καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα προσέλθει σ’ αυτήν ως πρωθυπουργός. Και ας μην του αρέσει.”