ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

Τον καθαρισμό της προβλήτας του λιμανιού των Σφαγείων ζητά με επιστολή του προς τον Δήμο Καβάλας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Αθανάσιος Βρύζας. Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε προς τους Συλλόγους Γρι-γρι και Παράκτιων Καβάλας, και σ’ αυτή, αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα σε δυσοσμία, αντιαισθητική εικόνα και κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Αναλυτικα σημειώνει:

«1. Σας γνωρίζουμε ότι η Υπηρεσία μας έγινε δέκτης καταγγελιών που αφορούν στην ύπαρξη άχρηστων αντικειμένων και απορριμμάτων στον προβλήτα του Λιμενίσκου Σφαγείων Καβάλας γεγονός που πέραν της αντιαισθητικής εικόνας και δυσοσμίας που προκαλούν, εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για τη ρύπανση της θάλασσας αφού είναι εύκολη η παράσυρση των απορριμμάτων από τα νερά των βροχοπτώσεων.

  1. Στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του εν λόγω χώρου παρακαλούμε για την άμεση, λόγω αρμοδιότητας, ανάληψη ενεργειών απομάκρυνσής τους, προς αποφυγή ρύπανσης της θάλασσας και τη διατήρηση της δημόσιας υγείας και τάξης.
  2. Σύλλογοι ΓΡΙ-ΓΡΙ «Μακεδονία» και Παρακτίων Καβάλας (Σφαγεία) στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους επί του ανωτέρω θέματος.
  3. Κυβερνήτες Α/Κ σκαφών που ελλιμενίζονται στον λιμενίσκο Σφαγείων, ομοίως, όπως καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την διατήρηση της καθαριότητας, ευπρεπισμού και ευταξίας των κρηπιδωμάτων, και των θαλάσσιων χώρων του λιμενίσκου».