ΣΤΗΡΙΞΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

Στην Καβάλα βρίσκεται απο το πρωί ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα. Στη συνέχεια συνάντησε τους εργαζομένους των Λιπασμάτων και των Πετρελαίων Καβάλας, στο στέκι τους στην κεντρική πλατεία.

Μαζί του ήταν ο Βουλευτής Κρίτωνας Αρσένης, και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στο Επιμελητήριο Καβάλας, τέθηκαν τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου στην περιοχή με την ακρίβεια, αλλά και τους λογαριασμούς που έχουν αρχίσει να έρχονται και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποπληρωθούν.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στάθηκε επίσης στο θέμα της ακρίβειας και στην επιδότηση των ολιγαρχών από την Κυβέρνηση, τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα: “Οι εθνικές υποδομές δυστυχώς κι αυτές εκποιούνται σε ολιγάρχες, Έλληνες και ξένους.” καθώς και ότι “δεν μπορεί ο ΦΠΑ να είναι πάνω από 15% και πως δεν μπορεί οι τράπεζες να δανείζουν μόνο πολύ συγκεκριμένες και πολύ μεγάλες ολιγαρχικές εταιρείες, την ώρα που ο κόσμος έχει ανακεφαλαιοποιήσει αυτές τις τράπεζες πολλές φορές.”

Κατά την συνάντηση με τα σωματεία των Λιπασμάτων και των Πετρελαίων, αυτοί του μίλησαν για όσα κάνουν οι ολιγάρχες με παρένθετες εταιρείες, με παράνομες και εκδικητικές ομαδικές απολύσεις, με παράβλεψη ακόμα και της δικαστικής δικαίωσης του αγώνα και των αιτημάτων τους, αλλά και με ευνοϊκό δανεισμό με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν ακόμα το ζήτημα της καταστολής με τα ΜΑΤ της Κυβέρνησης που ουσιαστικά επιβάλλουν δια της βίας την καταστρατήγηση των νόμων από τους ολιγάρχες, τις συνδικαλιστικές διώξεις αλλά και τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν με απεργοσπάστες που δουλεύουν χωρίς εξειδίκευση στις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξέφρασε από την πλευρά του την αμέριστη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων και των δύο εταιρειών, των οποίων οι εργαζόμενοι μαζί παλεύουν για τα δίκια τους ενάντια στις απολύσεις και στην “εργολαβοποίηση” των συμβάσεων εργασίας. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεσμεύτηκε τέλος πως θα θέσει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό στη Βουλή τα σχετικά θέματα για το αν καλύπτει ή όχι εταιρείες που λαμβάνουν δανεισμό με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου και αθετούν τις υποχρεώσεις τους βλάπτοντας με αυτόν τον τρόπο και το δημόσιο συμφέρον.