ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ: ΑΛΛΟΥ ΒΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΝΥΦΗ…

Η κίνηση “Πρωτοβουλία Φιλίππων Πολιτεία” σχολιάζει με κασυτικό τρόπο την πρόσφατη λαική συνέλευση που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας στην Λυδία και τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της, κυρίως σε ότι αφορά το κτίριο Γυμνασίου- Λυκείου Κρηνίδων:

Το απόλυτο αλαλούμ, η απόλυτη κοροϊδία και η απόδειξη της πλήρους ανοργανωσιάς αποκαλύφθηκε στην Λαϊκη συνέλευση στη Λυδία, τουλάχιστον σε ότι αφορά το κτήριο του Γυμνασίου και Λυκείου Κρηνιδων. Ενώ μέχρι τότε μας είχαν πει πως το Γυμνάσιο θα πάει στη Λυδία και το Λύκειο στον Αμυγδαλεώνα…, ξαφνικά αυτό άλλαξε! Ο δήμαρχός του μεγάλου και ισχυρού δήμου μας είπε πως το Λύκειο θα πάει στη Λυδία και το Γυμνάσιο στον Αμυγδαλεώνα! Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, πέραν λίγου τσιμέντου που έπεσε στη Λυδία ίσα ίσα να γράψουν κάτι και να δημοσιεύσουν φωτογραφίες οι σφυρίχτρες τους! Ο δήμος τους θέλει την πλήρη κατάργηση του Λυκείου Κρηνίδων, του Γυμνασίου των Κρηνίδων και του Γυμνασίου του Αμυγδαλεώνα και την μεταφορά τους στην πόλη τους. Αυτό θα τόνωνε την οικονομία της πόλης τους ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Οι δηλώσεις του δημάρχου τους αυτό δείχνουν. Διότι δεν είναι δυνατόν αλλάζεις ένα έργο που θα έπρεπε να ξεκινήσει τον Μάιο, μετά τον Σεπτέμβριο και τώρα αρχές του 2023…

Πολύ σωστά, ο πρόεδρος της Λυδίας, ο κύριος Αγγελίδης, αρνήθηκε κάτι τέτοιο. Είναι έως εσχάτων απαξιωτικό ο πρόεδρος μιας κοινότητας να μαθαίνει την τελευταία στιγμή όχι την πρόθεση του δήμου, αλλά την απόφασή του, σε ό, τι αφορά την ίδια του την κοινότητα.