ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Στο Δημαρχείο είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο, ώστε να τεθούν τα οξυμένα προβλήματα της σίτισης, στέγασης και μεταφορών, μετά από απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων , Χημικού, Φυσικού, Πληροφορικής και Λογιστικής.

Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς οι σύλλογοι με πολύμορφες δράσεις βγήκαν μπροστά ώστε κανένας φοιτητής να μην χρειαστεί να βάλει και άλλο το χέρι στην τσέπη, καταδικάζοντας παράλληλα την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, δηλαδή της υποχρηματοδότησης της παιδείας, την εργολαβοποίηση της φοιτητικής μέριμνας και των αστικών συγκοινωνιών για να μειώνεται συνεχώς η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την παιδεία, ώστε να μένουν όλο και μεγαλύτερα μερίδια για τους ‘επενδυτές’ να ανοίγουν πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο , στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών τους.

“Η νίκη που πετύχαμε σαν φοιτητικοί σύλλογοι την πρώτη μέρα, να δοθεί δωρεάν φαγητό σε όλους τους φοιτητές και στη συνέχεια η προφορική δέσμευση για δωρεάν σίτιση για όλους μέχρι να βγούνε τα αποτελέσματα όσων έχουν υποβάλει αίτηση για σίτιση μας, έδωσε την δύναμη να συνεχίσουμε. Η προφορική δέσμευση που λάβαμε από τον Δήμαρχο ότι θα προχωρήσουν τα αιτήματα μας για δωρεάν μεταφορές και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης, δείχνει ότι μόνο μέσω του αγώνα μαζί με τους φοιτητικούς μας συλλόγους μπορούμε να καταφέρουμε να παίρνουμε μια ανάσα σήμερα και να παλεύουμε για τις σπουδές που μας αρμόζουν.

Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για την εφαρμογή των δεσμεύσεων που μας δόθηκαν, για όλα τα οξυμένα προβλήματα που μας απασχολούν.” αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι.