Τάνια Ελευθεριάδου για μελέτη Λύτρα- Τσιόδρα “Θα λογοδοτήσουν για την εγκληματική τους αδράνεια και ανεπάρκεια”

Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και το δεύτερο μέρος της μελέτης Λϋτρα- Τσιόδρα, αναφορικά με την θνητότητα διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοιό σε σχέση με το φόρτο του συστήματος υγείας, έως τον Απρίλιο 2022. Καθώς όχι μόνο επιβεβαίωσε την αυξημένη θνητότητα στη χώρα αλλά και την μακάβρια διαπίστωση, ότι όσοι δεν κατάφεραν να διασωληνωθούν, πέθαναν σχεδόν όλοι.

Η αναιμική διαχείριση της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας αποδεικνύεται με στοιχεία και νούμερα. Τονίζει την περαιτέρω επιδείνωση της θνητότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως τον Απρίλιο του 2022.

Χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση επι του θέματος, απο την βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα, Τάνια Ελευθεριάδου, η οποία αναφέρει: “Ζεις στην Καβάλα; Έχεις 64% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνεις!”. Όπως σημειώνει σχετικά, αυτό λένε τα νέα στοιχεία Λύτρα τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σημειώνουν, πρόσθετα, ότι πέθαναν σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι που δεν μπήκαν σε ΜΕΘ (στοιχεία από 1/9/2021 μέχρι Απρίλιο του 2022).

Η κ. Ελευθεριάδου τονίζει πως “μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2021 παρατηρείται επιδείνωση της θνητότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Μάλιστα αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη αν νοσηλεύεσαι στην επαρχία: άλλο ένα +64% σε σχέση με την Αθήνα, ενώ πριν την 1 Σεπτέμβρη η διαφορά επαρχίας – Αθήνας ήταν 36% (όσο κ στην αρχική μελέτη).

Ήταν ο πρωθυπουργός που έλεγε ότι είτε κάποιος βρίσκεται σε ΜΕΘ είτε σε κρεβάτι πρόχειρα διασωληνωμένος είναι το ίδιο πράγμα!

Θα λογοδοτήσουν για την εγκληματική τους αδράνεια και ανεπάρκεια!”