Η κατάσταση με το προσωπικό στην Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είναι τραγική

Η Κυβέρνηση δεν αγαπά την Αυτοδιοίκηση και το δείχνει με κάθε τρόπο. Αυτό τονίζει η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, η οποία αναφέρόμενη στις ανάγκες προσωπικού στην Περιφέρεια ΑΜΘ αναφέρεται στην λογική του συγκεντρωτικού κράτους που αφαιρεί συνεχώς από την Αυτοδιοίκησση αρμοδιότητες και πόρους. Τονίζει ότι “Η κατάσταση με το προσωπικό είναι τραγική και σε πάμπολλες περιπτώσεις δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος σε θέση ευθύνης και ιδιαίτερης σημασίας (όπως κτηνίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, επόπτες υγείας, μηχανικοί, γεωπόνοι φυτοϋγεινομικοί ελεγκτές κλπ). Αντίθετα, με το σύστημα κινητικότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, έχει επέλθει η πλήρης απομύζηση στελεχών των Περιφερειών της επαρχίας προς το κέντρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή και σε πιο “μαλακές” υπηρεσίες.”

Σημειώνει επίσης πως “Την προσεχή Δευτέρα, η Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ (γιατί άραγε η Οικονομική Επιτροπή;) καλείται να κατανείμει 6 θέσεις ΙΔΟΧ έναντι 23 που είχε ζητήσει με προηγούμενη απόφασή της. Επειδή έτσι έκρινε η κεντρική Διοίκηση, η οποία δεν ξέρει πως να βολέψει την πληθώρα των …δικών της υπαλλήλων. Ότι μόνο 6 θέσεις επιστημονικού δυναμικού είναι «απαραίτητες» για την ΠΑΜΘ από τις 23 που ζητήθηκαν. Τι κι αν από το 2011 που ξεκίνησαν την λειτουργία τους οι αιρετές περιφέρειες το μόνιμο προσωπικό της ΠΑΜΘ έχει μειωθεί κατά 45%. Αυτό δυστυχώς δεν τους νοιάζει…

Όλα αυτά τα φαινόμενα οδηγούν στην απαξίωση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, της μετατροπής της σε μαγαζάκι ρουσφετιών και μικροεξυπηρετήσεων, σε αδιαφανές μοίρασμα δημοσίου χρήματος και γενικά στη δημιουργία κλίματος που απωθεί τους πολίτες από αυτό που λέγεται “Δημόσιος Βίος”.”