ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Σε νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προχωρούν τις τελευταίες ημέρες οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου, λόγω της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, και με αφορμή την ανάγκη να δοθούν οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν απο τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Στην τελευταία που πραγματοποιήθηκε στο Ποδοχώρι στην κεντρική πλατεία του χωριού, το παρόν έδωσαν βουλευτές αλλά και φορείς οι οποίοι για άλλη μια φορρά έδωσαν διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από τις ολικές καταστροφές.

Σε οτι αφορά την συγκομιδή επιτραπεζίων σταφυλιών, αυτή συνεχίζεται, με τις εξαγωγές όμως να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Οι συνολικές τους εξαγωγές είναι μειωμένες κατά 42,9% σε ποσότητες συγκριτικά με το 2020. Το 2021 σημειώθηκαν καταστροφές και σημαντικές απώλειες προϊόντων, ενώ, η ζήτηση και οι τιμές στις αγορές πιέζονται για διατήρηση στα ίδια η χαμηλότερα επίπεδα με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Υπάρχει λοιπ΄πν ο κίνδυνος, να μην πραγματοποιηθεί συνολικά η συγκομιδή και η εμπορία των σταφυλιών λόγω πολύ χαμηλών τιμών, υψηλού κόστους παραγωγής και έλλειψης εργατών γης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.