«Γαλάζιο» προεδρείο στην Εξεταστική- Απορρίφθηκε η πρόταση για διακομματικό με Μπιγιάκη και Ελευθεριάδου

Με την εκλογή του προεδρείου της Εξεταστικής Επιτροπής ξεκίνησαν οι εργασίες για το σκάνδαλο υποκλοπών με στόχο τη διερεύνηση της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την ψηφοφορία το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε τη συγκρότηση διακομματικού προεδρείου, με το σκεπτικό ότι η πρωτοβουλία για σύσταση της Εξεταστικής ήταν του κόμματος αλλά και γιατί η απόφαση της Ολομέλειας για την συγκρότηση της Επιτροπής προήλθε σύμφωνα με την αναθεωρημένη διάταξη του Συντάγματος που παρέχει αυτή τη δυνατότητα και στα κόμματα της μειοψηφίας.

Η πρόταση για σχηματισμό διακομματικού προεδρείου υποστηρίχθηκε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος συμφώνησε στη θέση του αντιπροέδρου να είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μπιάγκης, και για τη θέση της γραμματέως πρότεινε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνα Ελευθεριάδου. Με την πρόταση σχηματισμού διακομματικού προεδρείου φέρεται να συμφώνησαν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η πρόταση για ορισμό διακομματικού προεδρείου απορρίφθηκε από τους βουλευτές της πλειοψηφίας που υποστήριξαν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό.

 Τα 29 μέλη που συγκροτούν την Εξεταστική είναι: Από τη ΝΔ οι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης, Κώστας Καραγκούνης, Σταύρος Κελέτσης, Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Κυρανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Χριστόφορος Μπουστικάκης, Έλενα Ράπτη, Βασίλης- Πέτρος Σπανάκης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ιάσων Φωτήλας, Τάσος Χατζηβασιλείου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Νίκος Βούτσης, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιάνης Ραγκούσης, Θεοδώρα Τσάκρη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ‘Αγγελος Τόλκας, και Νίκος Φίλης. Από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ οι Ευαγγελία Λιαγκούλη και Δημήτρης Μπιάγκης. Από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Από την Ελληνική Λύση η Σοφία – Χάϊδω Ασημακοπούλου. Από το ΜέΡΑ 25 η Σοφία Σακοράφα και από τους Ανεξάρτητους βουλευτές ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.