ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του ο Δήμος Καβάλας, αναφορικά με την πρόοδο του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, μεταξύ άλλων σημείωνε ότι ο χρόνος παράδοσης του έργου ανακαίνισης του σχολείου υποχρεωτικά είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Αυτό έχει προακαλέσει εντόνες αντιδράσεις στις τάξεις των γονέων τόσο των μαθητών του Γυμνασίου όσο και των μαθητών του Λυκείου. Οι σύλλογοι γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Κρηνίδων εκφράζουν για πολλοστή φορά την αγανάκτηση, τη λύπη και την αγωνία τους για τις εξελίξεις στο θέμα της ανακαίνισης του σχολικού συγκροτήματος Κρηνίδων και της προσωρινής μεταστέγασης των μαθητών των Λυκείου και Γυμνασίου Κρηνίδων.

“Πληροφορηθήκαμε, από ανακοίνωσή του Δήμου, ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων το έργο της ανακαίνισης θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους, καθώς και ότι όσον αφορά στο θέμα της προσωρινής μεταστέγασης των μαθητών δεν είναι έτοιμες οι υποδομές σε Λυδία και Αμυγδαλεώνα. Η διοίκηση του Δήμου, παρόλες τις διαβεβαιώσεις της, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ανίκανη να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής σχολικής κοινότητας.” τονίζουν οι γονείς και υπογραμμίζουν πως “Οι γονείς και κηδεμόνες των Γυμνασίου και Λυκείου Κρηνίδων δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα σε μαθητές και καθηγητές και με όλες μας τις δυνάμεις θα απαιτήσουμε τη δημιουργία ενός δημόσιου σχολείου που να καλύπτει όλες τις μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *