ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Καβάλας για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

 Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου λόγω επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου καθώς και των αρχιεπισκόπων Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφανίου, η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας αποφάσισε μια σειρά από προσωρινές ρυθμίσεις της κυκλοφορίας.

Αναλυτικά:

Άρθρο 1ο

1.-     Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης παντός οδικού οχήματος επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου (έμπροσθεν του ξενοδοχείου «LUCY»), από το άνοιγμα της κεντρικής νησίδας μέχρι το τέρμα της χερσονήσου, από ώρα 09.00΄ της 05-09-2022 έως ώρα 16.00΄ της 06-09-2022.
2.-     Τη Δευτέρα (05-09-2022)

Α] Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός οδικού οχήματος:
(α)     Στην οδό Ομονοίας, από τη συμβολή της με την οδό Αβέρωφ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βρούτου, κατά τις ώρες 14.00 έως 18.15 (αναχώρησης της πομπής).
Στην οδό Δαγκλή, από τη συμβολή της με τις οδούς Ρωμανού & Ανεξαρτησίας έως τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας, από ώρα 14.00 έως ώρα 18.15 (αναχώρηση της πομπής).
(β)     Στην οδό Ιωακείμ Σγουρού, από τη συμβολή της με την οδό Κοραή, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας, από ώρα 14.00 έως ώρα 18.15 (αναχώρηση της πομπής).
(γ)      Στην οδό Εθνικής Αντίστασης (έμπροσθεν Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας), από τη συμβολή της με την οδό Δαγκλή έως την είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, κατά τις ώρες 15.00 έως 19.30 (αναχώρηση της πομπής).
(δ)     Στο χώρο στάθμευσης της Ιεράς Μονής Αγίου Αποστόλου Σίλα Καβάλας, κατά τις ώρες 19.00 έως 21.00 (αναχώρηση της πομπής).
(ε)      Στο βόρειο χώρο στάθμευσης του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων κατά τις ώρες 18.00 έως 22.30 (αναχώρηση της πομπής).
(στ)    Στην οδό που οδηγεί στον κυκλικό κόμβο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων κατά τις ώρες 18.00 έως 22.30 (αναχώρηση της πομπής).

Β] Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός οδικού οχήματος:
(α)     Στην οδό Ομονοίας, από τη συμβολή της με την οδό Αβέρωφ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βρούτου, για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο.
(β)     Στην οδό Δαγκλή, από τη συμβολή της με τις οδούς Ρωμανού & Ανεξαρτησίας έως τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας, για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο.
(γ)      Στην οδό Ιωακείμ Σγουρού, από τη συμβολή της με την οδό Κοραή μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο.
(δ)     Στο χώρο στάθμευσης της Ιεράς Μονής Αγίου Αποστόλου Σίλα Καβάλας, κατά τις ώρες 19.00-21.00.
(ε)      Στο βόρειο χώρο στάθμευσης του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων (πλην λεωφορείων) κατά τις ώρες 18.00 έως 22.30.
(στ)    Στην οδό που οδηγεί στον κυκλικό κόμβο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων κατά τις ώρες 18.00 έως 22.30.

Γ] Αντιδρόμηση της οδού Αβέρωφ, από τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας μέχρι τη συμβολή της με τον κυκλικό κόμβο της Πλατείας Καπνεργάτη, κατά τις ώρες 17.15΄ έως 18.15΄(αναχώρηση της πομπής).

          Την Τρίτη (06-09-2022)

Α] Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός οδικού οχήματος:
(α)     Στην οδό Εθνικής Αντίστασης (έμπροσθεν Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας), από τη συμβολή της με την οδό Δαγκλή έως την είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, κατά τις ώρες 07.00 έως 11.30.
(β)     Στις οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης παραπλεύρως του καταστήματος εστίασης «ΓΙΑΛΟΣ», στο πεζοδρόμιο του παραλιακού μετώπου και για μήκος πενήντα (50) μέτρων, κατά τις ώρες 10.00 έως οριστικής αναχώρησης των επισήμων.
(γ)      Στην οδό Κύπρου, από τη συμβολή της με την οδό Δαμιανού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, κατά τις ώρες 09.00 έως 12.30.
(δ)     Έμπροσθεν της εισόδου του Ιερού Βαπτιστήριου Αγίας Λυδίας, από ώρα 14.00 και έως την οριστική αναχώρηση των επισήμων.

Β] Απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός οδικού οχήματος, για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο:
(α)     Στην οδό Εθνικής Αντίστασης (έμπροσθεν Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας), από τη συμβολή της με την οδό Δαγκλή έως την είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας.
(β)     Στην οδό Κύπρου, από τη συμβολή της με την οδό Δαμιανού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.
(γ)      Έμπροσθεν της εισόδου του Ιερού Βαπτιστήριου Αγίας Λυδίας.

3.-     Λόγω των αυξημένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ληφθούν, αποφασίζουμε την 05 & 06-09-2022, στις κεντρικές οδούς της πόλεως απ’ όπου θα διέλθει η πομπή (Τενέδου, Χρ. Σμύρνης, Ερ. Σταυρού, Ελ. Βενιζέλου, Αβέρωφ, Δοϊράνης, Ομονοίας, Δαγκλή, 7ης Μεραρχίας, Σοφ. Βενιζέλου, Καππαδοκίας, Μικράς Ασίας, Ευξείνου Πόντου, Πρεβέζης):
(α) να απαγορευτεί η κυκλοφορία μηχανημάτων έργων, αγροτικών και βραδυπορούντων μηχανημάτων (απορριμματοφόρα κ.λπ.) που πραγματοποιούν συνεχείς στάσεις και
(β) να ανασταλεί η εκτέλεση όλων των οδικών έργων που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν, σύμφωνα και με τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.

Άρθρο 2ο

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

-Οι ανωτέρω απαγορεύσεις – ρυθμίσεις δύναται να τροποποιηθούν από την καθορισμένη κατά περίπτωση ώρα, ανάλογα με τις ώρες αφιξαναχώρησης των επισήμων και κατά κρίση Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας και την παραμονή/άρση της υπάρχουσας σήμανσης.

Άρθρο 3ο

Οι παραβάτες της παρούσας, η ισχύς της οποίας αρχίζει από την ανάρτησή της στο διαδίκτυο και την υλοποίησή της με τις υποδείξεις των τροχονόμων ή την τοποθέτηση της προβλεπόμενης από τον ΚΟΚ. σήμανσης από τον οικείο Δήμο, σε συνεργασία με τους διοργανωτές της εκδήλωσης και το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας, τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του Π.Κ. και των κατά περίπτωση άρθρων του Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροπ. με Ν.3542/2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *