ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάθεση Μηνυτήριας Αναφοράς από τον Δήμαρχο Καβάλας για τις κακοτεχνίες της οδού Κολοκοτρώνη

Το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Αυγούστου 2022, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από το νομικό σύμβουλο του Δήμου, Απόστολο Αγελαράκη, κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, κατά του εργολάβου, υπεργολάβου και παντός υπευθύνου, ζητώντας ευθύνες από αυτούς που εκτελούν το έργο εγκατάστασης του αγωγού φυσικού αερίου μέσα στην πόλη της Καβάλας.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος τόνισε πως «υποχρεωθήκαμε να προβούμε σ’ αυτήν την ενέργεια, ύστερα από τη διαπίστωση ότι στην οδό Κολοκοτρώνη οι εργασίες εκτελούνται με τέτοιον τρόπο, ώστε προκαλούν κινδύνους σε βάρος των συμπολιτών μας. Στην οδό Κολοκοτρώνη, πέρα από την καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα των περιοίκων, πέρα από την ατμοσφαιρική και αισθητική ρύπανση, έχει γίνει πλημμελής αποκατάσταση του οδοστρώματος με υλικά πρόχειρα που παρασύρθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να προκαλείται σημαντικός κίνδυνος για την περιουσία, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα, κυρίως των πεζών και των δικυκλιστών».

️Στην εκτενή αναφορά επισημαίνονται τόσο καταγγελίες πολιτών όσο και φωτογραφική αποτύπωση της καταγγελθείσας κατάστασης στην οδό Κολοκοτρώνη, όπου, μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις αποκαλύφθηκαν οι πλημμέλειες και οι κακοτεχνίες στην αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Επίσης, ζητείται από την Εισαγγελία να διερευνηθεί εάν τηρούνται από τον εργολάβο «τα αναγκαία και προβλεπόμενα στο νόμο μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή παντός κινδύνου έναντι τρίτων, δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *