ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάσος: Μαίνεται η φωτιά στο νησί – «Δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση»

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Ποταμιάς, με πυροσβέστες, εθελοντές και εναέρια μέσα να δίνουν μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές έδωσαν μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά για να μην επεκταθεί. Στο νησί άλλωστε είχε παραμείνει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη υπό τον φόβο αναζωπύρωσης. 

Όπως καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολύγνωτος Βαγής, «δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση, καμία επιτελική καθοδήγηση, κανένα επιτελικό σχέδιο, καμία ουσιαστική επιτελική πρόληψη αναζωπυρώσεων, κανένα πλάνο».

Αναλυτικά αναφέρεται ότι:

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη μετά την χτεσινή αναζωπύρωση στην περιοχή των κατασκηνώσεων Ποταμιάς. Όπως και χθες το βράδυ έτσι και σήμερα η συμμετοχή των εθελοντών είναι ουσιαστική και καθοριστική . Είμαστε σίγουροι ότι τα εναέρια μέσα κάνουν και έκαναν από πλευρά τους το καλύτερο δυνατό , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ….

Δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση

Καμία Επιτελική καθοδήγηση

Κανένα επιτελικό σχέδιο

Καμία ουσιαστική επιτελική πρόληψη Αναζωπυρώσεων

Κανένα πλάνο

Ο εθελοντής θα έπρεπε να βοηθάει στο έργο πυρόσβεσης !!!!

Αντίθετα τα τελευταία εικοσιτετράωρα Καθοδηγεί ακόμα και παροτρύνει τις αρμόδιες αρχές για τις Επίγειες Ενέργειες πυρόσβεσης .

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά από εδώ και πέρα .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *