ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Πάνω απο 40 είναι πλέον οι νοσηλευόμενοι με covid στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ένας απο αυτούς είναι 24 ετών ενω η τάση είναι αυξητική κάτι το οποίο οδήγησε στο άνοιγμα και δεύτερης πτέρυγας. Μάλιστα, αυτή την περίοδο, στο Νοσοκομείο Καβάλας σημειώνεται το μεγαλύτερο κύμα παθολογικών και χειρουργικών ασθενών στα χρονικά του Νοσοκομείου.

Αυτό προκύπτει και απο τα όσα αναφέρει σε ανάρτηση του ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ και Γιατρος του Νοσοκομείου Καβάλας, Γιώργος Τεπελόπουλος.

Η κατάσταση λοιπόν στο Νοσοκομείο Καβάλας δείχνει να γίνεται ασφηκτική. Το κυβερνητικό αφήγημα του «όλα βαίνουν καλώς», της «ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας» και της «προτεραιότητας στην υγεία των πολιτών» καταρρέει με πάταγο και σ’ αυτήν τη φάση έξαρσης της πανδημίας, που προκαλεί δεκάδες θανάτους καθημερινά και στέλνει εκατοντάδες να νοσηλευτούν στα «γονατισμένα» από τις ελλείψεις νοσοκομεία. Μόνο την προηγούμενη βδομάδα, 355 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πάνω από 850 τις τελευταίες τρεις βδομάδες, τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο σ’ έναν μήνα. «Το σύστημα Υγείας αντέχει, αυξήσαμε τις κλίνες Covid, όλα τα περιστατικά καλύπτονται», λένε κυβερνητικά στελέχη, προσπαθώντας μάταια να εξωραΐσουν την πραγματικότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *