FEATUREDΑΘΛΗΤΙΚΑ

1ο Apostolos SilasTrail Adventure – Αγώνας δρόμου

Αθλητική διοργάνωση, με τίτλο Apostolos SilasTrail Adventure (Αγώνας δρόμου) και κύριο σκοπό την επαφή των ανθρώπων με το φυσικό περιβάλλον, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού Αμυγδαλεώνα, μέσα στο αισθητικό δάσος του οικισμού, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022. Αρωγοί της διοργάνωσης είναι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ του Δήμου Καβάλας, η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, η Αντιπεριφέρεια Καβάλας, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Νομού Καβάλας, καθώς και οι ομάδες Mission Impossible Team, Eleftheroupoli Runners, Frozen Peaks και Winter Run.

Για τη διοργάνωση παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των προαναφερθέντων φορέων.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, τόνισε ότι «εκτός από τη δυνατότητα άθλησης, που θα δοθεί σε εκατοντάδες συμπολίτες και δρομείς από άλλα σημεία της χώρας, θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα υπέροχο καταπράσινο τοπίο». Κι επειδή πρόκειται για την δασική περιοχή, μέσα στην οποία χαράχτηκε τμήμα της Εθνικής Οδού Ε61, ο κ. Μουριάδης δήλωσε ότι «όσο είμαι δήμαρχος δεν θα επιτρέψω να περάσουν τον Ε61 μέσα από το αισθητικό δάσος». Κάλεσε τους μελετητές «να το βγάλουν από το μυαλό τους» και να προτιμήσουν ακριβότερη λύση που να σέβεται το περιβάλλον.

Ο μητροπολίτης ΦΝΘ, Στέφανος, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για «την προσπάθεια να σταλεί μήνυμα στη σύγχρονη εποχή, το οποίο περιλαμβάνει πρόσωπα, όπως των αποστόλων Σίλα , συνοδοιπόρου του αποστόλου Παύλου, τα οποία βρίσκονται στην κεντρική σκηνή της Χριστιανοσύνης».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Τάκης Αγγελίδης, σημείωσε ότι «οι επιτυχημένες διοργανώσεις ενισχύουν όχι μόνο την τοπική οικονομία, αλλά και το προφίλ των προορισμών, και, κυρίως, όταν αυτό προκύπτει μέσα από την αγαστή συνεργασία των τοπικών φορέων και των Αρχών, με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους της περιοχής. Βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού, μέσα από αθλητικές δράσεις και τη δημιουργία μιας μορφής εναλλακτικού τουρισμού».

Ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας, Αρχέλαος Γρανάς, επισήμανε ότι ο εν λόγω αγώνας δρόμου θα αναδείξει το αισθητικό δάσος της περιοχής μας.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού, Παναγιώτης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση των φορέων και συντασσόμενος με τις δηλώσεις του δημάρχου, υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, ώστε «να μείνει ανέγγιχτο το δάσος».

Τέλος, ο κ. Χρήστος Ανδρεάδης εκ μέρους των ομάδων, γνωστοποίησε ότι η διαδρομή μέσα στο δάσος θα γίνει σε υπάρχοντα χωμάτινο δρόμο και θα περνά πάνω από τα Αμισιανά και το Κοκκινόχωμα,.

Οι δρομείς και οι περιπατητές, στην αρχή θα απολαύσουν τη θέα του κάμπου των Φιλίππων και, όταν φτάσουν στην κορυφή, τον κόλπο της Καβάλας.

Θα υπάρξουν δύο διαδρομές:

Μία 5 χιλιομέτρων, στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι,

Και μια 22,5 χιλιομέτρων για απαιτητικούς δρομείς.

Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν, δεδομένου ότι όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από τους συνδιοργανωτές.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν στη σελίδα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *