ΑΣΣΥΛΗΠΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Ενισχυμένες δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στην περιοχή για να θέσουν υπό έλεγχο το δύσκολο πύρινο μέτωπο στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου. Στην περιοχή πήγαν σημαντικές δυνάμεις και απο την Καβάλα.

Οι εστίες είναι πολλές και βρίσκονται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς, που είναι η μεγαλύτερη περιοχή «Natura 2000» στην Ελλάδα, μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν εκ νέου στην περιοχή και εναέρια μέσα, ενώ στο σημείο βρίσκονται 291 πυροσβέστες με εννέα ομάδες πεζοπόρων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς η προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης επικεντρώνεται στην αποτροπή προσέγγισης της πυρκαγιάς σε κατοικημένες περιοχές, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν απειληθεί.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι το μέτωπο είναι περίπου δύο χιλιόμετρα με την πυρκαγιά να κινείται νότια. Θετικό είναι πως δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Σημειώνεται, ότι η βλάστηση της περιοχής (πυκνό πευκοδάσος με δέντρα μεγάλης ηλικίας) που έχει παραδοθεί στις φλόγες καθιστά ιδιαιτέρως δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *