Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στη μνήμη των πεσόντων κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης της τουρκικής εισβολής το 1974 στην Κύπρο, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Καβάλας, η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία (Παράρτημα Καβάλας), η Φωτογραφική Εταιρία Κύπρου και ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Καβάλας «Ο Ακρίτας».

Στο ναό του προφήτη Ηλία, τελέστηκε μνημόσυνο για τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας και ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στην Θεσσαλονίκη, Σπύρος Μιλτιάδης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Στη συνέχεια, στο Ηρώο της πόλης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια από τον Γενικό Πρόξενο, τους Βουλευτές Γιάννη Πασχαλίδη και Τάνια Ελευθεριάδου, τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, και εκπροσώπους του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Καβάλας και της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκ μέρους της αντιπεριφέρειας ο περιφερειακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς και εκπρόσωπος του τοπικού αποσπάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας.

️Ακολούθησαν ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου Ελλάδας-Κύπρου και η έπαρση της σημαίας της Κύπρου στους ιστούς του Δημοτικού Κήπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.