ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ

Αρχίζει και παίρνει τις διαστάσεις που πρέπει το ζήτημα που έχει προκύψει με την δίωξη της Νηπιαγωγού του 1ου ΕΙδικού Νηπιαγωγείου. Μετά και την καταγγλία της ΔΟΕ, απο την οποία έγινε γνωστό το θέμα, και η τοπική ΕΛΜΕ δηλ΄ωνει την συμπαράσταση της, και επισημαίνει ότι τα προβλήματα δεν επιλύονται με γραφειοκρατικές διοικητικές ενέργειες, οι οποίες αποκρύπτουν τον πραγματικό ένοχο, την ασκούμενη δηλαδή από την Κυβέρνηση εκπαιδευτική πολιτική.

Επίσης στο θέμα αναφέρεται και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, η οποία σημειώνει ότι η ασκούμενη πολιτική από την Κυβέρνηση στον χώρο της Παιδείας και ειδικότερα στον χώρο της Ειδικής Αγωγής, δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω απ’ το χαλί με διώξεις και φίμωση των άμεσα εμπλεκόμενων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

Η συνάδελφος νηπιαγωγός κοινοποίησε διαμαρτυρόμενη στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς τις ελλείψεις σε υποδομή και διδακτικό προσωπικό της εκπαιδευτικής μονάδας στην οποία υπηρετεί και αντί απάντησης ήρθε αντιμέτωπη με μια σειρά πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, που σχετίζονται με τον τρόπο κοινοποίησης της διαμαρτυρίας.

Διώκεται με πολύ βαρύ κατηγορητήριο για τις διαχειριστικές αδυναμίες που επέδειξε, και δεν εκτιμούνται οι προσπάθειές της να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του σχολείου του οποίου έχει την ευθύνη.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ειδική Αγωγή είναι μεγάλα και επιλύονται με την αύξηση των δαπανών για τον ευαίσθητο αυτό χώρο της εκπαίδευσης και τη συνεργασία Διοίκησης και εκπαιδευτικών.

Δεν επιλύονται με γραφειοκρατικές διοικητικές ενέργειες, οι οποίες αποκρύπτουν τον πραγματικό ένοχο, την ασκούμενη δηλαδή από την Κυβέρνηση εκπαιδευτική πολιτική.

Αναλυτικά η ανάρτηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνιας Ελευθεριάδου:

Στο πλευρό της νηπιαγωγού του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Καβάλας που διώκεται

Η ασκούμενη πολιτική από την Κυβέρνηση στον χώρο της Παιδείας και ειδικότερα στον χώρο της Ειδικής Αγωγής, δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω απ’ το χαλί με διώξεις και φίμωση των άμεσα εμπλεκόμενων.

Η δίωξη της νηπιαγωγού-προϊσταμένης του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Καβάλας για καθαρά γραφειοκρατικό λόγο αποκρύπτει τον πραγματικό ένοχο, που είναι το Υπουργείο Παιδείας.

Η εκδικητική ενέργεια δίωξης της νηπιαγωγού, η οποία προσπάθησε να αναδείξει το πρόβλημα που προέκυψε από την αιφνιδιαστική απόφαση μερικής διάθεσης ψυχολόγου στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καβάλας, είναι απαράδεκτη. Οι δε κατηγορίες που τις προσάπτονται (παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος, κακόβουλή άσκηση κριτικής πράξεων προϊστάμενης αρχής, κατάθεση ψευδούς εγγράφου σε δημόσια υπηρεσία), για ένα γραφειοκρατικό λάθος το οποίο αναγνώρισε η εκπαιδευτικός, είναι προπέτασμα για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, έλλειψης υποδομών και κατάλληλου υλικού για το ειδικό νηπιαγωγείο.

Ο αυταρχισμός του Υπουργείου Παιδείας και των οργάνων του δεν θα περάσει. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στη νηπιαγωγό και απαιτώ να παύσει ΤΩΡΑ η δίωξη εναντίον της. Επιφυλάσσομαι για ανάδειξη του θέματος στο κοινοβούλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.