ΟΙ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Οι αδιευκρίνιστοι παράμετροι σε ό,τι αφορά στη αεροπορική τραγωδία στην Ελευθερούπολη αναμένεται με το πρώτο φως της ημέρας να πυροδοτήσουν νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης καθότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ταχθεί κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της μεταπώλησής τους σε παραστρατιωτικές και τρομοκρατικές οργανώσεις.

Μόλις χτες λίγες ώρες πριν την αεροπορική τραγωδία στην Καβάλα που λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα ολόκληρος ο νομός της Καβάλας εάν το ουκρανικό Antonov είχε πέσει σε κατοικημένη περιοχή ή στις αποθήκες καυσίμων του αεροδρομίου, ο συνάδελφος Σπύρος Σιδέρης είχε επαναφέρει στο iEidiseis το θέμα των ανησυχιών της διεθνούς κοινότητας για την τύχη των πυρομαχικών που αποστέλλει η Δύση στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα το χτεσινό ρεπορτάζ του iEidiseis, ελάχιστες ώρες πριν την έκρηξη του Αντόνοφ στην Ελευθερούπολη, ανέφερε ότι : «Όλο και πιο έντονες γίνονται οι φωνές ανησυχίας στη Δύση και κυρίως στις ΗΠΑ, σχετικά με την τύχη των όπλων που παραδόθηκαν στην Ουκρανία για τον πόλεμο με την Ρωσία. Καθώς σε λίγες μέρες συμπληρώνονται πέντε μήνες από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπλα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν παρασχεθεί ως βοήθεια στο Κίεβο για να αντισταθεί στις επιδιώξεις της Μόσχας. Χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κάποιος μηχανισμός ελέγχου για την διάθεση των όπλων που διατέθηκαν ως βοήθεια στο Κίεβο, οι φήμες άρχισαν να οργιάζουν στην Δύση ότι τα όπλα δεν πηγαίνουν στο μέτωπο αλλά μεταπωλούνται εκτός της Ουκρανίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.