Εκπρόσωπος της Meridian Air Cargo: “To αεροσκάφος Antonov μετέφερε επικίνδυνα σέρβικα πυρομαχικά”

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέπεσε το αεροσκάφος.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το φορτίο που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος (cargo). Το NEWS 24/7 επικοινώνησε με τον οperator της ουκρανικής εταιρίας μεταφορών Meridian Air Cargo, Ντένις Μπογκντάρεβιτς, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ιδιαίτερα επικίνδυνο φορτίο και συγκεκριμμένα σερβικά πυρομαχικά.

«Πρόκειται για 12 τόνους πυρομαχικών. Ήταν ένα cargo με επικίνδυνο φορτίο. Το αεροσκάφος ξεκίνησε από τη Σερβία με προορισμό το Αμμάν (της Ιορδανίας). Τα πυρομαχικά ήταν σερβικά, ενώ το δρομολόγιο που εκτελούσε το Antonov δεν σχετίζεται με την Ουκρανία ή τη Ρωσία. Ήταν και αυτό σερβικής μίσθωσης» είπε ο perator της ουκρανικής Meridian Air Cargo.

Σε ερώτηση του NEWS 24/7 για το εάν έχει πληροφόρηση για το πλήρωμα απάντησε: «Δεν έχω ακόμα νέα από τους Έλληνες διασώστες για το πλήρωμα των οκτώ Ουκρανών που ήταν στο αεροσκάφος. Περιμένουμε κι εμείς να μάθουμε νέα. Το πλήρωμα του αεροσκάφους ήταν μόνο άνδρες. Με τις ελληνικές αρχές έχω μιλήσει λίγο, κυρίως με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.»

Ερωτηθείς τέλος σε ποιον ανήκε το αεροσκάφος, ο Μπογκντάρεβιτς απάντησε «σε Ουκρανό ιδιώτη».

πηγη: news247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.