Latest

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ: “ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΜΕ”

Σε επιστολή τους προς τους βουλευτές της Καβάλας, η Υγειονομικοί του Νοσοκομείου Καβάλας που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, αναφέρονται στην πολύ άσχημη κατάσταση που έχουν περιέλθει, ζητάνε τις άμεσες ενέργειες για επαναπρόσληψη τους και επισημαίνουν τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν πλέον σε προσωπικό στο ΕΣΥ.

“Λιμοκτονούμε” λένε χαρακτηριστικά, και υπογραμμίζουν προς τους βουλευτές “φέρετε ευθύνη τόσο για τις ενέργειες και την ψήφο σας όσο και τις συνέπειες αυτών”.

Αναλυτικά η επιστολή:

Από 1/9/2021 και σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 206 και 207 του Ν. 4820/2021 έχουμε τεθεί σε αναστολή καθηκόντων εργασίας «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης», μαζί με τουλάχιστον άλλους 15.000 υπαλλήλους δημοσίων και ιδιωτικών δομών υγείας και μεγάλο αριθμό ιδιωτών πανελληνίως.

Βέβαια η αναπλήρωση όλων των θέσεών μας από συμβασιούχους δεν ήταν εφικτή, με συνέπεια την τραγική έλλειψη προσωπικού σε ένα ήδη τραγικά υποστελεχωμένο ΕΣΥ και μάλιστα σε καιρούς πολύ αυξημένων αναγκών υγείας του πληθυσμού μας.

Κατά τον χρόνο αυτό της αναστολής:

  1. Δεν μας καταβάλλονται καθόλου αποδοχές και δεν είμαστε δικαιούχοι σε κανένα απολύτως επίδομα για τη διαβίωσή μας
  2. Με την τροπολογία Αρ. 67. Ν. 4886/24-1-2022, ρητώς δε δικαιούμαστε καμία άδεια, υπηρεσιακή μεταβολή, ιδιωτικό έργο με αμοιβή και συνεπώς απαγορεύεται να κάνουμε οποιαδήποτε άλλη εργασία ώστε να βιοποριστούμε
  3. Με το Αρ. 2.2. Μέρος Β  Ν. 4917/2022 από 31-3-2022 προβλέπεται η παράταση των αναστολών μέχρι 31/12/ 2022 όπου θα επαναξιολογηθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και μέχρι τότε εμείς θα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση χωρίς κανέναν πόρο ζωής

Εντωμεταξύ έχει γίνει σαφές ότι:

  • Εμβολιασμένοι ή μη, νοσούν και μεταδίδουν τον ιό
  • Όσοι διαθέτουν παλαιά πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν λήξει εργάζονται κανονικά διενεργώντας rapid tests όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Αν αυτοί δεν αποτελούν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, γιατί αποτελούμε εμείς;
  • Πολλοί συνάδελφοι που έχουν απαλλαγεί αυτής της υποχρέωσης από ιατρικές επιτροπές εργάζονται κανονικά όλο το διάστημα αυτό με rapid tests

Επιπρόσθετα στα τέλη του έτους 2021 κάποιες εργαζόμενες με συμβάσεις ΙΔΟΧ όταν έφθασε η ημερομηνία που έληξε η σύμβαση εργασίας, αντί να ανανεωθεί η σύμβαση (όπως στις υπόλοιπες εργαζόμενες) εκείνες παράνομα απολύθηκαν!

Κατόπιν αυτών σας ζητούμε κατεπειγόντως λαμβάνοντας υπόψιν τα ισχύοντα σε άλλες χώρες, αλλά και τις πιεστικές ανάγκες όλων των δομών Υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό, να τοποθετηθείτε υπέρ του ανθρωπιστικού πλέον ζητήματος της άρσης της αναστολής εργασίας των υγειονομικών γιατί εμείς και οι οικογένειές μας ήδη λιμοκτονούμε, ενώ όλες οι δομές Υγείας του Νομού μας στερούνται από ικανό και έμπειρο προσωπικό.

Επίσης ζητούμε να ληφθεί μέριμνα, ώστε να επαναπροσληφθούν οι συμβασιούχες ΙΔΟΧ που έχουν απολυθεί παράνομα όντας σε αναστολή εργασίας και να αποκατασταθεί η σε βάρος τους αδικία.

Κύριε βουλευτή,

Είστε νόμιμος αντιπρόσωπός μας στη Βουλή και φέρετε ευθύνη τόσο για τις ενέργειες και την ψήφο σας όσο και τις συνέπειες αυτών. Ευθύνη που δεν αίρεται λόγω καμίας κομματικής ή πολιτικής γραμμής!

Επιπρόσθετα λόγω της κατάστασης αυτής πλήττεται σε πολύ χαλεπούς καιρούς και η τοπική οικονομία εφόσον πάνω από 100 οικογένειες στον Νομό μας που είχαμε πριν ένα μέτριο εισόδημα, τώρα βρισκόμαστε σε ακραία ένδεια.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προς υποστήριξη αυτού του ανθρωπιστικού και ηθικού αιτήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *